Nayteikkuna

Boss DD-8 – viivesoundien buffet-pöytä

DD-8 on valmistajan mukaan omassa kokoluokassaan monipuolisin Boss-delay ikinä.


Boss DD-8 tarjoaa 11 erilaista delay-tyyppiä, jotka ovat valittavissa Mode-säätimellä.
Mukana on tuttuja viivesoundeja, kuten Analog (analoginen bucket brigade device -viive), Standard (puhdas digitaaliviive), Tape (nauhaviive), Reverse, Shimmer (suuri tekstuuri), Mod (viive modulaatiolla), Warp (ambient-tyyppisiä swell-efektejä) sekä luupperi (dubbausmahdollisuus sekä äänitysaikaa 40 sekuntiin asti monona ja 20 sekuntia stereona).
Lisäksi Boss DD-8 tarjoaa kolme valmistajan mukaan uutta soundia: Warm (Digi-viive, pehmeä soundi), +RV (viive+kaiku) sekä GLT (nopeita sarjatuli-toistoja).

 

Kussakin delay-tyypissä viiveaika on säädettävissä 20–800 millisekunnin välillä seuraavin poikkeuksin: Reverse (300 – 5 000 ms), Shimmer (200–800 ms) sekä GLT (10-400 ms). Boss DD-8 on varustettu Mode-säätimen lisäksi seuraavin hanikoin: E.Level (efektin ja puhtaan soundin suhteen säätämiseen), Feedback (viivetoistojen määrän säätämiseen, lisääntyvät myötäpäivään) sekä Time (viiveajan säätämisen, pitenee myötäpäivään).

Boss DD-8 on varustettu kahdella tulolla ja -lähdöllä, joista vaihtoehto A toimii monona kummassakin suunnassa. Pedaali mahdollistaa siis myös syntetisaattorin kytkennän.
Temp/EXP-liitäntään taas voidaan yhdistää joko ylimääräinen jalkakytkin tai ekspressiopedaali.
Pedaalin omalla jalkakytkimellä voidaan myös ohjata luupperin toimintoa.

Boss DD-8 on varustettu myös Carryover-kytkimellä, jolla voidaan valita, jäävätkö delay-soundit soimaan, kun pedaalin polkaisee pois päältä.

Boss DD-8 toimii verkkolaitteella tai tarvittaessa myös yhdeksän voltin paristolla (n. 5 tuntia). Ohituskytkentä on bufferoitu.

Lisätiedot: Roland Suomi
 

03.12.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy