Nayteikkuna

Boss Nextone Artist & Stage – valitse pääteaste neljästä vaihtoehdosta

Boss on esitellyt uudet Tube Logic -teknologiaan perustuvat Nextone-vahvistimensa. Tarjolla on kaksi komboa, joista Artist tarjoaa tehoa 80 wattia ja Stage 40 wattia. Molemmat on varustettu 12-tuuman kaiuttimella.

 

 

Perinteisiä putkia Boss Nextone -vahvistimissa ei ole, mutta niistä kumpikin on varustettu neljällä analogisella A/B-luokan pääteasteella. Niiden valinta tapahtuu etupaneelista. Jenkkisoundia edustavat nimikkeet "6V6" ja "6L6" ja brittiläistä sointityyppiä "EL84" sekä "EL34".
Power Control -säätimellä pääteasteen teho voidaan puolestaan pudottaa maksimista joko puoleen tai jopa 0,5 wattiin.

 

Boss Nextone Artist- ja Stage-vahvistimet tarjoavat Clean- ja Lead-kanavat. Ensin mainittu on varustettu volume-säätimellä, jälkimmäinen gain- ja volume-säädöillä.
Ekvalisaattori on molemmille kanaville yhteinen (bass, middle, treble).

 

Lisäksi käyttäjälle tarjotaan reverb- ja delay-efektit (jälkimmäinen tap-toiminnolla) sekä presence- ja master-säätimet.
Boost- ja tone-painikkeiden avulla taas voidaan lisätä etuasteen soundiin rapeutta ja säihkettä.

Nykykäytännön mukaisesti soittaja voi muokata Boss Nextone -vahvistimien sointiin vaikuttavia parametrejä myös applikaatiolla – Nextone Editorilla. Customoitavissa on esimerkiksi tone stackin tyyppi, pääteasteen ”sag”-parametri, "bias"-arvo sekä efektit.

 

Boss Nextone Artist- ja Stage-kombot on varustettu myös asianmukaisilla liitännöillä. Takapaneelista löytyy niin efektiluuppi kuin ylimääräiset kaiutinlähdötkin (yksi kahdeksaan ja kaksi 16 ohmiin).
Lisäksi varustukseen kuuluu linja- ja USB-lähdöt sekä kuuloke/äänityslähtö. Ne on varustettu kolmella Air Feel -kaiutinsimulaatiolla, jotka ovat valittavissa Nextone Editor -softasta.
Myös re-amping on mahdollista USB:n kautta.

 

Boss Nextone Stage painaa 13,4 kilogrammaa ja Nextone Artist 16,2 kilogrammaa. Kanavanvaihtajia (FS-6, FS-7, FS- 5L) on tarjolla niin kanavanvaihtoon/boost-toimintoon kuin delayn tap-toimintaakin varten. Ne on kuitenkin hankittava erikseen.

Lisätiedot: Roland Suomi 

11.12.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy