Nayteikkuna

Carl Martin DC Factory – viisi virtalähdettä pedaaleille

Carl Martinilla on uusi, kekseliäästi toteutettu virtalähde pedaalien käyttäjille. DC Factory -nimeä kantava laite on pakattu harmaaseen anodisoituun metallikuoreen, ja virtaa se tarjoaa maksimissaan 2500 milliampeeria.

 

Carl Martin DC Factory suunnitelua on ajanut se seikka, että nykypäivän entistä monipuolisemmat digitaaliset pedaalit ovat myös melkoisia virtasyöppöjä. Siksi uutuus on varustettu viidellä tosistaan erillisellä virtalähteellä, joista kukin tarjoaa virtaa yhteensä 500 milliampeeria kahdelle lähdölle jaettuna.
Neljä DC Factoryn eristetyistä virtalähteistä on varustettu kahdella yhdeksän (9) voltin DC-lähdöllä ja yksi puolestaan kahdella 12 voltin DC-lähdöllä.
Lisäksi mukana toimitetaan 18 voltin pedaaleiden käyttöä varten jännitteen tuplausjohto, jolla voidaan yhdistää kaksi vierekkäistä virtalähtöä oikean jännitteen saamiseksi.

 

Perusperiaate Carl Martin DC Factoryn käytössä on se, että laitteeseen voidaan kytkeä viisi digitaalista pedaalia ja viisi analogista. Valmistajan ohjeissa digitaaliset pedaalit kytketään ylärivin DC-lähtöihin ja analogiset alariviin.
Periaatteessa yhteen virtalähteeseen kiinnitettävät kaksi pedaalia voivat olla virran tarpeeltaan hyvin erilaisia, kunhan 500 milliampeerin yhteenlaskettu tarve ei ylity. Esimerkiksi digitaalinen pedaali voi vaatia 400 milliampeeria ja analoginen vain 50 milliampeeria.

Carl Martin DC Factoryn mukana toimitetaan jännitteen tuplausjohdon lisäksi 10 kappaletta 50 senttimetrin DC-virtajohtoja, joissa on 2,1 millimetrin plugi.
Laite itse ottaa virran seinäpistokkeesta normaalilla euro-johdolla.
Mitoiltaan Carl Martin DC Factory on 150 x 85 x 45 millimetriä ja painaa vain 0,68 grammaa.

Valmistajan mukaan DC Factory mahtuu mihin tahansa pedaalilautaan, myös PedalTrain PT-VDL-MK -malliin. Kiinnitysraudat on hankittava erikseen.

 

Lisätiedot: NordSound

26.03.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy