Darkglass Exponent 500 – puhtaana tai efekteillä

Darkglassin uusin 500-wattinen bassonuppi on lähtösoundiltaan täysin puhdas, mutta sisältää myös efektit soundien höysteeksi.


Darkglass Exponent 500 on varustettu seitsemällä säätimellä, joista ensimmäinen on
tulovahvistus (gain) ja viimeinen päävoimakkuus (master). Niiden väliin on etulevyyn sijoitettu viisi monitoimistoa pikasäädintä, jotka on nimikoitu kirjaimin (a-e).
Lisäksi etulaidassa on kaksi painokytkintä, yksi muistipaikkojen valintaan (1-5) ja toinen kaiuttimen (sekä muiden fyysisten lähtöjen) mykistykseen.
Vahvistimessa on yksi tuloliitäntä.

Valmistaja käyttää Darkglass Exponent 500:n monitoimisista säätimistä nimitystä ”Quick Pots”, ja tehdasasetuksena ne on asetettu palvelemaan Amp eq:n neljää ekvalisaattorikaistaa (A: low, B: low mid, C: high mid, D: high), sekä yhtä muistipaikkakohtaista muuta parametria. Ekvalisaattorin kaistoja kuvaavat piirrosmerkit helpottavat säätimien tunnistamista.
Preset-paikkoja erilaisten soundien sekä efektien (kompressio, chorus, kaiku, särö jne.) tallentamiseen on vahvistimessa viisi kappaletta, ja niille on oma valitsin. Kyseisillä pikasäätimillä tehtävät muutokset tallentuvat automaattisesti kyseiseen preset-paikkaan.

Darkglass Exponent 500:n pikasäätimiin on integroitu myös signaaliklippauksesta varoittavat merkkivalot, joita tulkataan kahden säätimen toiminnallisina pareina. Tulosignaalin klippauksesta ilmoittavat säätimet A ja B, lähtösignaalin ollessa kyseessä D ja E, efektiluupin return-tulon osalta taas C ja D ja send-lähdön osalta puolestaan B ja C.
Näiden lähtöjen tasot voidaan asettaa valmiiksi Darkglass Suite -ohjelmistossa, joka on vahvistimen tukena myös preset-soundien editoimisessa, efektiasetusten teossa ja ohjelmien lataamisessa vahvistimeen. Efektien parametrien ohessa myös niiden järjestystä sekä sijoittumista signaaliketjussa voi muutella applikaatiolla.
Lisäksi pikasäätimet on valjastettu myös aina aktiivisena olevan kromaattisen viritysmittarin käyttöön.

Darkglass Exponent 500 on varustettu efektiluupin ohella kuulokelähdöllä ja balansoidulla XLR-lähdöllä, johon master-volume ei vaikuta. Lisäksi tarjotaan usb-lähtö, jonka avulla saadaan yhteys Darkglass Suiteen. Lisäksi Exponent 500 toimii myös äänikorttina Mac- ja Windows-koneille.

Midi-tulo puolestaan mahdollistaa esimerkiksi jalkakytkinten liittämisen.
Speakon Combo -jakin voi kytkeä minimissään 4 ohmin kaiutinkaappiin, ja combo-liitäntä mahdollistaa myös 6,5 millin plugin käyttämisen. Vahvistimen kerrotaan toimivan myös ilman kaappia.

Darkglass Exponent 500 mahdollistaa myös bluetooth-yhteyden. Mitoiltaan nuppi on 21 x 17,5 x 6 senttimetriä, ja painoa sillä on 1,65 kilogrammaa.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot: DarkGlass

19.04.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy