Nayteikkuna

Darkglass Microtubes 500v2 – bassonuppi säröefektillä

Kotimainen bassolaitevalmistaja Darkglass on julkistanut Microtubes 500v2 -vahvistinnupin, jossa on 500-wattinen D-luokan päätevahvistin.


Darkglass Microtubes 500v2 on varustettu yhdellä tuloliitännällä sekä passive/active-painikkeella, jolla aktiivibassojen kuuma signaali saadaan sovitettua etuasteelle.
Microtubes-painike puolestaan aktivoi piirin, joka valmistajan mukaan tuottaa luonnollista kompressiota, harmonista tehostusta sekä saturaatiota, jota voidaan annostella miedosta rankkaan.
B3K/VMT -kytkimellä valitaan kahden särötyypin välillä: BK3 on agressiivinen ja perkussiivinen, kun taas VMT lämmittää soundia lisäämällä siihen keskialuetta.

Darkglass Microtubes 500v2 -nuppi tarjoaa seuraavat säätimet: Compression (tuottaa dynaamista kompressiota Microtubes-piiriin), Drive (tällä säädetään Microtubes-piirin tuottaman särön määrä), Tone (alataajuuksien leikkuri, jolla annostellaan ylätaajuuksien määrä Microtubes-särössä), Level (tällä säädetään Microtubes-piirin taso).
Darkglass Microtubes 500v2:n Blend-hanikalla puolestaan miksataan puhtaan signaalin ja säröpiirin välinen suhde.

 

 

Microtubes 500v2 on varustettu myös ekvalisaattorilla. Bass-kaistan keskitaajuus on 80 hertsin kohdalla ja Treble-kaistassa viidessä kilohertsissä. Keskialueelle tarjotaan nelikaistainen graafinen eq, jonka keskitaajuudet asettuvat seuraavasti: 250 hertsiä, 500 hertsiä, 1,5 kilohertsiä ja 3 kilohertsiä. Kullekin kaistalle on korjausvaraa +/- 12 desibeliä.

Darkglass Microtubes 500v2 on varustettu Master-säätimellä, jolla asetetaan vahvistimen yleisvoimakkuus. Varusteluun kuuluu myös Mute-painike, jolla koko vahvistin saadaan mykistettyä.

 

Darkglass Microtubes 500v2 -nupin takapaneeli tarjoaa liitännät: efektilenkki (send, return), kuulokelähtö, jalkakytkin (Microtubes-piirin päälle kytkemiseen), kaiutinlähtö (maksimissaan 2 ohmia) sekä aux-tulo.
Lisäksi löytyy balansoitu DI-lähtö, joka antaa signaalin eteenpäin joko kuivana tai kolmen valittavissa olevan kaiutinsimulaation kera. Kaiutinsimulaatio menee myös kuulokelähtöön.
USB-väylän kautta voidaan ladata uusia simulaatioita ja muuttaa vahvistimen parametreja Darkglass Suite -ohjelmassa.

Darkglass Microtubes 500v2 painaa 2,4 kiloa.

Lisätiedot: Darkglass

10.11.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy