Dod Compressor 280 – vanha väripaletti kokoon

Image

DigiTech on ottanut uudestaan valmistukseen jo useamman 70-luvun pedaalinsa, ja paletti täydentyy rasia rasialta. Tuorein lisäys on malli 280, kompressoripedaali kitarakäyttöön.

Digitech luonnehtii kuopuksen toimintaa siihen tapaan, että Dod 280 taltuttaa voluumin aivan omalla meiningillään ja yhtä ainutlaatuista on pedaalin tuoma sustainin pidennys. Jutun juju on vanha opto-elektroninen kytkentä, jossa kompressiota ohjaava valovastus reagoi rasian sisällä olevan ledin kirkkauteen.

Valmistajan mukaan laite tasailee miedoilla asetuksilla soiton dynamiikkaa kevyesti ja loivin liikkein, jolloin hiljaisemmat jaksot nousevat paremmin esiin ja voimakkaimpia hillitään hieman. Kun Comp-potentiometriä käännetään enemmän auki, toiminta jyrkkenee. Äärimmillään 280 liiskaa kovan äänen aivan sen syttymishetkestä alkaen, mutta kun alkuperäinen ääni alkaa vaimentua, nostaa pedaali sitä edelleen esiin.

Itse efektin kerrotaan olevan täysin autenttinen toisinto 70-luvulta, mutta saatteeksi on pedaaliin pakattu muutama nykyaikainen toiminto. Ensinnnäkin uusiomalli on ohituskytkennältään ns. true bypass eli signaali ohjautuu suoraan tulojakista lähtöjakkiin silloin, kun efekti ei ole päällä. Lisäksi nepparipariston vaihtoehtona voi käyttää nykymallissa virtalähdettä, ja efektin toiminnasta kertova ledikin kuuluu varusteluun. 

Jo aiemmin esitellyt Dodin uusiopainokset ovat Phasor 201, Overdrive Preamp 250, Bifet Boost 410 sekä Envelope Filter 440.


Lisätiedot: EM Nordic