DPA Core Subminiature – entistäkin huomaamattomampi

Tanskalaisvalmistaja DPA kertoo, että sen uusissa Core-mikrofoneissa miniatyyri on kutistettu vieläkin pienempään kokoon – subminiatyyriksi. Halkaisijaltaan kolmen millimetrin kapseli on DPA:n aiempiin pienoismikrofoneihin verrattuna 60 prosenttia pienempi, ja parikseen se on saanut yhtä mikroskoppisiin mittoihin puristetun Core-etuvahvistimen.

  

 

Uuden sarjan ensimmäiset mallit ovat d:screet 6060/6061-lavalier-mallit sekä d:fine-tunnuksella nimikoitu 6066-headset.DPA lupaa näille uusille pallokuvioisille malleille korkean äänenpaineen keston (134 dB, SPL) ja 40 Hz – 20 kHz toistoalueen +/- 2 dB:n puitteissa. Väljemmällä toleranssilla subminiatyyrimallien toistokaista ulottuu aina 20 hertsiin saakka.
Uusien Core-mikrofonien herkkyydeksi kerrotaan 20 mV/Pa ja itseiskohinaksi sama 26 dB (A) kuin DPA:n aiemmissa miniatyyrimikrofoneissa. Kohinaetäisyydeksi kerrotaan A-painotuksella 70 dB.


Core-subminiatyyrimikrofonien runko valmistetaan ruostumattomasta teräksestä ja konstruktion etuina  mainitaan korkea lämpötilojen sieto sekä mekaaninen lujuus. 
Mikrofonit täyttävät IP58-luokituksen vaatimukset ja niiden pinnassa on vettä ja likaa hylkivä nanopeite. Itse Core-etuvahvistin mikrofonin sisällä on lisäksi umpioitu hermeettisesti.
Kapselin kalvo on puolestaan pinnoitettu kaksinkertaisella kultauksella.

Core-subminiatyyrimikrofoneissa käytetään samaa, halkaisijaltaan 1,6 mm:n paksuista kiinteää johtoa kuin DPA:n miniatyyrimikrofoneissakin. Valmistajan mukaan Kevlar-kerroksella vahvistettu johto on sekä taipuisa että ohkaisuudestaan huolimatta mekaanisesti kestävä.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

05.11.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy