Nayteikkuna

EBS Blue Label – pienemmät ja monipuolisemmat

Blue Label -sarjan MultiComp- ja OctaBass-pedaalit ovat kooltaan 12% sutjakampia kuin aiemmat Black Label- ja Studio-sarjan pedaalit. Koon lisäksi myös tekninen toteutus on saanut uusia ominaisuuksia.

 

 


EBS kertoo, että MultiComp on sen suosituin pedaali kautta aikain. Blue Label -päivityksen tärkein tekninen uudistus on kotelon kansilevyyn lisätty Threshold-säätö, jolla kompression kynnystaso voidaan sovittaa tarkasti käytössä olevan soittimen antamaan signaalitasoon ja basistin omaan soittodynamiikkaan. 
Säätimen keskikohta on merkitty pykälällä, joka kertoo että kynnystaso vastaa siinä kohdassa aiempien MultiComp-mallien tehdasasetusta.
 

Sähköisessä sovituksessa on valmistajan mukaan huomioitu myös 18 voltin aktiivielektroniikalla varustetut soittimet, ja MultiComp BlueLabel -pedaalin virtalähteeksi käy tilanteen mukaan 9–18 voltin ulkoinen virtalähde.


EBS OctaBass Blue Label puolestaan on analoginen oktaaveri, joka luo oktaavikerrannaisen bassolla soitettavan äänen alapuolelle. Pedaalin erikoisuutena on mahdollisuus kohdistaa efekti tarvittaessa vain ala- tai ylärekisterin ääniin Range-kytkimellä.
Valmistajan mukaan toiminto nopeuttaa seurantaa ja mahdollistaa oktaavikerrannaisen luomisen matalammalla taajuusalueella kuin aiemmin. 

 

Oktaavikerrannaisen sävyä voi muokata Tone-säätimellä, jonka suoman liikkumavaran kuvaillaan ulottuvan kirkkaasta ja miksauksen seasta hyvin erottuvasta hyvin tummaan ja taustaverhomaiseen sub bass -sointiin saakka. 
 
Myös OctaBass Blue Label toimii 9–18 voltin jännitteellä.
 

Lisätiedot: F-Musiikki

18.11.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy