Nayteikkuna

EHX Nano Battalion – säröä bassosoundin höysteeksi

Electro-Harmonix on esitellyt pienemmän version Battalion-pedaalistaan. Uutuus toimii sekä säröpedaalina efektiketjussa että myös etuastekäytössä.

Nano Battalion -version kerrotaan tarjoavan erittäin monipuolisen kattauksen bassosoundeja pienessä koossa. Pedaali perustuu Mosfet-särökytkentään, jolla gainia voidaan annostella tarpeen mukaan maltillisesta määrästä tuhtiin bassosäröön asti.

EHX Nano Battalion tarjoaa kompaktia bassoetuastetta hakevalle täysin analogisen vaihtoehdon.
Varustukseen kuuluu aktiiviinen ekvalisaattori, jossa on portaattomat säädöt bassolle (+/-12 dB <200 Hz) ja treblelle (+/-12 dB > 1 000 Hz), sekä kolmiasentoisella vipukytkimellä valittava keskialueen muokkaus (+9/0/-9 dB @ 500 Hz)

 

EHX Nano Battalionin ekvalisaattorin sijoitus signaalitiellä määritellään kolmiasentoisella Dist/Input/Dry-kytkimellä.

Dist-valinnalla ekvalisaattori on sijoitettu särön jälkeen. Puhdas signaali on tässä vaihtoehdossa täysin neutraali eli eq ei vaikuta siihen lainkaan.

Input-moodissa ekvalisaattori on signaalitiessä ensimmäisenä, joten vaikutusta on sekä särön että puhtaan signaalin luonteeseen.
Dry-vaihtoehdossa taas eq vaikuttaa puhtaaseen signaaliin, mutta ei säröön.

EHX Nano Battalionion volume asettaa lopullisen voimakkuuden, drive kontrolloi särön määrää, blendillä säädetään puhtaan ja särösoundin suhde, ja tonella puolestaan voidaan leikata särösoundin ylätaajuuksia.

 

EHX Nano Battalion on varustettu instrumenttitulolla, joka toimii yhden megaohmin impedanssilla. Lähtöjakkia puolestaan voi käyttää sekä balansoimattomalla että balansoidulla kaapelilla.
Jos signaali lähetetään Nano Battalionista joko vahvistimeen tai toiseen efektiin, tulee käyttää balansoimatonta instrumenttikaapelia. Jos taas kohde on mikseri tai audio interface, on oikea valinta balansoitu TRS-piuha tai tarpeen mukaan TRS-XLR-yhdistelmäkaapeli.

EHX Nano Battalion toimii yhdeksän voltin virtalähteellä, joka toimitetaan pedaalin mukana. Vaihtoehtoisesti laitetta voi käyttää myös Ibanez/Boss-tyyppisellä verkkolaitteella, kunhan se tarjoaa virtaa vähintään 100 milliampeeria.

Lisätiedot:
• EM Nordic 
• Soundtools 
• Uraltone

 

 

18.12.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy