Nayteikkuna

EHX Sovtek MIG-50 – venäläisvahvistimen uusi tuleminen

Sovtekin aikoinaan valmistaman MIG-50-vahvistinnupin kerrotaan olleen soinniltaan kuin itse Fender Tweed Bassman. Koska Electro-Harmonixin perustajan Mike Matthewsin yritys valmistaa Sovtekin putkia Venäjällä, olikin enemmänkin ajan kysymys, koska tämä vahvistinharvinaisuus tuodaan uudestaan markkinoille.

 

EHX Sovtek MIG-50 on nimensä mukaisesti 50-wattinen putkinuppi, jonka esivahvistimessa on yksi Mullardin 12AX7 -putki, sekä kaksi Tung-Sol 12AX7 -putkea.
Päätevahvistimeen on asennettu kaksi Tung-Solin 5881 -pentodiputkea.
EHX Sovtek MIG-50 -nupissa on kaksi kanavaa, ja niin on myös tuloliitäntöjä. Näistä ensimmäinen vie signaalin Normal-kanavaan, kun taas toinen tuloista on tarkoitettu kirkkaammalle ja räyhäkkäämmälle kakkoskanavalle.

EHX Sovtek MIG-50 -nupin kanavilla on omat volume-säätimet, ja niillä säädetään kunkin kanavan äänekkyys ja säröytyminen, sillä muita volume- tai gain-säätimiä ei vahvistimessa ole.
EHX Sovtek MIG-50:n ekvalisaattori on kanaville yhteinen, ja se on varustettu treble-, middle-, bass- ja presence-säädöillä.

EHX Sovtek MIG-50:n takapaneelissa on kolme kaiutinlähtöä (4, 8, 16 ohmia). Lisäksi sieltä löytyy säätöpisteet putkien biasointia varten.

Valmistajan video:

Lisätiedot:

• EM Nordic
• Uraltone

09.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy