Nayteikkuna

Electro-Harmonix Nano Operation Overlord – säröä kitaralle, bassolle ja kiipparille

Electro-Harmonix on julkistanut pienikokoisen version Operation Overlord -pedaalistaan. Valmistaja lupailee soundityypin ulottuvan buustista ja reunasäröstä aina paksuihin särökerrostumiin.

Electro-Harmonix Nano Operation Overlord on tarkoitettu niin kitaristeille, basisteille kuin kosketinsoittajillekin. Siksi pedaalissa on kolmiasentoinen vipukytkin, jolla voidaan valita sopiva tulotaso omalle instrumentille.

EHX Nano Operation Overlord on varustettu myös kolmialueisella aktiivisella ekvalisaattorilla (Bass, Mid, Treble). Kullakin säätimellä kontrolloidaan kyseisen kaistan tasoa.

Electro-Harmonix Nano Operation Overlord toimii kahdessa moodissa. Normal-moodi tarjoaa kolme ”vahvistinmaista” JFET-säröastetta, ja se on valmistajan mukaan omiaan mietoihin ja siitä hieman ärhäkämpiin särösoundeihin.

Boost-moodi puolestaan toimii ”pedaalimaisena” overdrive-piirinä ennen JFET-kytkentää lisäten kokonaissärön määrää.
Boost-moodi voidaan kytkeä päälle joko pedaalissa olevalla painikkeella tai sitten erillisellä jalkakytkimellä, jolle on oma liitäntä. Käytettävän kytkimen tulee kuitenkin olla kytkennältään tyyppiä hetkellinen (valmistajan suositus: Boss FS-5U).

Electro-Harmonix Nano Operation Overlord tarjoaa särön määrän annostelemiseen perinteisen gain-säätimen. Tämän ohella pedaali on varustettu dry-hanikalla, joka on tärkeä erityisesti basisteille ja kosketinsoittajille, koska sillä säädetään puhtaan ja säröytetyn signaalin suhdetta.
Myös kitaristille se voi olla hyödyllinen mikäli pedaalia stäkätään useampien säröboksien kanssa.

Electro-Harmonix Nano Operation Overlordin yleisvoimakkuutta säädetään volume-hanikalla. Jalkakytkimellä pedaali saadaan kytkettyä päälle tai bufferoituun bypass-tilaan.

Nano Operation Overlord tarjoaa instrumentille tuloliitännän 1 megaohmin impedanssilla. Lähtöliitännän impedanssi on 220 ohmia. Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkomuuntajalla, joka toimitetaan mukana.

 

Lisätiedot:

• EM Nordic
• Soundtools
• Uraltone

10.10.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy