Nayteikkuna

Electro Harmonix Ripped Speaker – futsin alkulähteillä

Electro Harmonixin uusi fuzz-pedaali on nimeltään Ripped Speaker.

 

Valmistajan mukaan Ripped Speaker on moderni pedaali, mutta alhaisella säröllä se tuottaa alkukantaisen soundin, joka muistuttaa viilleltyä kaiutinta, löysällä olevaa putkea tai äänipöydän rikkinäistä kanavaa. Täydellä säröllä pedaali paljastaa toisen luonteensa ja tarjoaa kunnolla saturoituneen fuzz-soundin.

Pedaalin RIP-hanikka toimii valmistajan mukaan toimii bias-säätimenä, jolla muunnellaan klippausta signaalin aaltomuodon huipulla tai pohjalla. Neutraali asento löytyy keskipäivän kohdalta, jolloin bias on teknisesti "täydellinen". Kun Ripped Speakerin RIP-säädintä viedään myötäpäivään, soundi alkaa siristä ja tukehtua, muistuttaen ehtyvää paristoa. Vastapäivään mennessä saadaan pehmeämmin geittaava fuzz-soundi, jossa äänet sammuvat nopeasti.

Electro Harmonix Ripped Speakerin Fuzz-säätimellä annostellaan tulosignaalia fuzz-piirille. Mitä enemmän säätöä avaa, sitä voimakkaampi särö saadaan. Ripped Speakerin Tone-säätimellä muokataan myös fuzzin luonnetta: keskikohdassa sointi on neutraali, vastapäivään mentäessä se tummenee ja alataajuus korostuu enemmän. Myötäpäivään siirtyessä luonne on päinvastainen, soundi kirkastuu ja ylätaajuus puolestaan korostuu voimakkaammin.

Electro Harmonix Ripped Speaker on varustettu lisäksi volume-säätimellä, jolla asetetaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuus. Jalkakytkimellä polkaistaan pedaali päälle tai true bypass -ohitustilaan. Kun pedaali on päällä, syttyy led-valo sen merkiksi.

Electro Harmonix Ripped Speaker on varustettu tulo- ja lähtöjakeilla sekä virtalähteen liitännällä (9,6 VDC, 200 milliampeeria). Virtalähde on hankittava erikseen, mutta käyttö onnistuu myös yhdeksän (9) voltin paristolla, jollainen tulee pedaalin mukana.

Kuuntele pedaalin soundia valmistajan videolta:

Lisätiedot:

EM Nordic
Uraltone

23.02.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy