Nayteikkuna

Epiphone DC Pro – tuulahdus lähihistoriasta tämän päivän spekseillä

Tällä yhtiöllä on pitkä ja rikas historia, josta kelpaa ammentaa, mutta nyt esikuva löytyy ihan lähihistoriasta. Epiphone DC Pro perustuu yhtiön ´90-luvulla valmistamaan Del Rey -kitaraan. Sen kerrotaan olleen erittäin pidetty soitin tyylikkäällä ulkonäöllään sekä kahdella soololovellaan, jotka mahdollistivat hyvän ulottuvuuden ylärekisterin nauhoille.

 

Epiphone DC Pro´n perusta on mahonkirunko, jonka päällä on AAA-luokan viilusta tehty loimuvaahterakansi. Sen kerrotaan tuovan kitaraan ”rikkaan soinnin ja uskomattoman soivuuden”.
Epiphone DC Pro on varustettu niin ikään mahongista tehdyllä kaulalla, joka on upotettu syvälle runkoon liimaliitoksella.
Mensuuri eli kielten soiva pituus on 24,75 tuumaa.


DC Pro´n kaula on muotoiltu C-profiiliin, ja siinä on Pau Ferrosta tehty otelauta, jossa on 24 medium jumbo -nauhaa sekä helmiäis-abalone -koristeet.
Otelaudan radius on 12 tuumaa, ja satulan on toimittanut Graph Tech.

Epiphone DC Pro on virityspään osalta koristeltu yhtiön ´40-lukulaisella ”Vine”-profiililla. Virittämisen luvataan onnistuvan nopeasti ja tarkasti, sillä koneistot ovat Groverin ja toimivat 18:1-välityksellä.
Epiphone DC Pro on lisäksi varustettu valmistajan LockTone™ Tune-o-matic -tallalla sekä LockTone™-kieltenpidikkeellä. Idea on, että ne lukittuvat automaattisesti paikalleen.

Mikrofoniosastolla Epiphone DC Pro on varusteltu valmistajan ProBucker-humbuckereilla.
Kaula-asemassa malli on Alnico II -magneetin ympärille rakennettu ProBucker 2™.
Talla-asemaan on asennettu hieman kuumempi ProBucker 3™, jossa on Alnico III -magneetti.
Noin yleisesti mikrofonien todetaan soivan ´50-luvun PAF-humbuckereiden tapaisesti.

Epiphone DC Pro´n molemmille mikrofoneille on omat volume- ja tone-säätimet. Volume-potikoissa on nostokytkin, joilla humbuckerit saa puolitettua yksikelaisiksi.
Lisäksi volume-säätimen luvataan säilyttävän selkeyden ja kirkkauden, kun voimakkuutta lasketaan.
Kaiken tämän päälle kaulamikrofonin tone-säätimessä on vielä yksi nostokytkin, joka aktivoi vaiheenkäännön.

Epiphone DC Pro on saatavilla väreissä Black Cherry, Faded Cherry Sunburst, Midnight Ebony, Mojave Fade sekä Wild Ivy. Tak Matsumoto DC Standard Goldtop on suunnattu rajoitettuna eränä ainoastaan Japanin markkinoille.
Hihnalukot kuuluvat kitaran vakiovarusteisiin.

Lisätiedot: Into-Luthman


 

05.03.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy