Epiphone Ltd. Ed. Slash Firebird Premium Outfit & Ltd. Ed. Slash Firebird – Firebird ripauksella Slashia

Gibson Global Brand -lähettilääksi nimetyn Slashin ja Epiphonen yhteistyö jatkuu. Tällä kertaa myyntiin on tuotu rajoitetuin erin valmistettavat Ltd. Ed. Slash Firebird Premium Outfit - sekä Ltd. Ed. Slash Firebird -mallit. Niistä ensimmäinen on varustettu artistin nimikirjoituksella, ja sitä valmistetaan ainoastaan sata soitinta. Jälkimmäistä on saatavilla enemmän, 900 kappaletta.

 

Epiphone Ltd. Ed. Slash Firebird -kitaroissa on klassiseen profiiliin muotoiltu mahonkirunko sekä AAA-luokan loimuvaahterakansi mustalla viimeistelyllä.
Mahonkikaula on kiinnitetty liimaliitoksella syvälle runkoon, ja se on varustettu Pau Ferrosta tehdyllä otelaudalla.
Nauhoja on 22, ja ne ovat medium jumbo -tyyppiä. Kielten soiva pituus on Gibsonin tapaan 24,75 tuumaa.

Epiphone Ltd. Ed. Slash Firebirdissä on perinteinen reverse-tyyppinen virityspää. Sen toiselta puolelta löytyy Slashin Snakepit-merkki, kun taas plektrasuojaan on painettu artistin Skull & Top Hat -logo punaisella värillä.
Virityskoneistot ovat Kluson® Reissue Firebird Banjo -mallia 12:1 -suhteella.

Epiphone Ltd. Ed. Slash Firebird -malli on varustettu Seymour Duncanin "Slash"-humbuckereilla. Kaulapuolen mallityyppi on APH-1, kun taas tallapuolelle on asennettu APH-2.
Mikrofoneissa on käytetty Alnico II -magneettia, ja ne on hieman ylikäämityt, joten ne tarjoavat artistille mieluisan, hieman buustatun lähtövoimakkuuden.

Mikrofoneille on omat volume- ja tone-säätimet sekä tietysti kolmiasentoinen valintakytkin. Sävysäätimissä on käytetty Spraguen "Orange Drop" -konkkia (0.022uF, 600V, 5%), jollaisia Slashin kerrotaan itsekin käyttävän omissa custom-valmistetuissa Les Paul -kitaroissaan.

 

Soittimet ovat materiaaleiltaan ja osiltaan identtisiä. Epiphone Ltd. Ed. Slash Firebird Premium Outfit -yksilöt ovat kuitenkin paitsi signeerattuja, myös varustettu custom-valmisteisella nahkahihnalla sekä kovalla laukulla, jossa on "Skull & Tophat" -logo.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

20.09.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy