Ernie Ball Expression Tremolo Pedal – säädä tremolon ja kaiun luonnetta keinupolkimella

Image

Ernie Ballin Expression-pedaalien ideana on vapauttaa soittajan kädet soittamista varten. Ne tarjoavatkin mahdollisuuden säätää pedaalin soundia keinupolkimella. Nyt valmistaja on lisännyt tähän mallistoon tremolon. Plussana pakettiin on laitettu jousikaiku-mallinnus.

Ernie Ball Expression Tremolo Pedal tarjoaa tremololle viisi erilaista aaltomuotoa (sine, square, harmonic, slow rise, slow fall). Niiden luonnetta havainnollistavat figuurit on printattu säätönupin ympärille.
Aaltomuotojen ohella Ernie Ball Expression Tremolo Pedalista löytyy tälle efektille oleelliset Depth- ja Rate-parametrit. Ensin mainittu vaikuttaa efektin intensiteettiin, jälkimmäinen taas sen nopeuteen.

Image

Ernie Ball Expression Tremolo Pedal poikkeaa perinteisistä tremolo-pedaaleista nimenomaan siinä, että Depth- ja Rate-parametrien toimintaa voi säätää ekspressio-pedaalilla portaattomasti ja tarvittaessa myös ennalta asetetuissa rajoissa.
Kyseisten parametrien säätimet toimivat nimittäin myös painikkeina. Ne voi aktivoida samaan aikaan tai erikseen. Mikäli Depth- ja Rate-säätöjä ei aktivoi kumpaakaan, Ernie Ball Expression Tremolo Pedalin poljin säätää näitä parametreja siten, että polkimen maksimi vastaa parametrien suurinta arvoa. Jos taas vaikkapa Rate on valittu, keinupolkimella kontrolloidaan tremolon nopeutta siten, että polkimen ollessa täysillä nopeus vastaa säätimen silloista asentoa. Tällöin puolestaan Depth-parametri (jota ei siis ole valittu) on maksimissaan.

Ambientin lisänsä pedaalin soundiin tuo jousikaiku, josta haluttu määrä asetetaan ensin omalla hanikalla. Tällöin myös sen käyttäytymistä polkimella säätää portaattomasti samoin kuin Depth- ja Rate-säätöjä. Kaiun määrän lisääntyessä muuttuu myös sen pituus.
Ernie Ball Expression Tremolo Pedal tarjoaa vielä senkin option, että keinupolkimen voi valjastaa säätämään pelkkää kaikua, mikäli Depth- ja Rate-hanikat asettaa nollaan.

Kun Ernie Ball Expression Tremolo Pedal on kanta-asennossa, valmistaja lupaa signaalin olevan täysin transparentti. Tällöin pedaali toimii bufferoidussa bypass-tilassa.

Erillistä virtakytkintä Ernie Ball Expression Tremolossa ei ole, vaan pedaali kytketyy päälle kun siihen yhdistää yhdeksän voltin verkkolaitteen.
Tarjolla on yksi instrumenttitulo ja -lähtö. Pedaalin vakuutetaan olevan erittäin kestävää laatua, ja pohjaa nostavat tuhdit kumitassut.

LisätiedotEM Nordic