Nayteikkuna

EVH Striped Series Shark – Van Halen on täällä taas

Taannoin Eddie Van Halenin Eruption -replikansa esitellyt EVH ammentaa jälleen samasta lähteestä. Striped Series Shark on uskollinen kitarasankarin itse aikoinaan modaamalle sarvikitaralle.

Tarina lähti Van Halenin muinoin omistamasta offset-mallin soittimesta, josta hän sahasi irti palasen. Sitten hän värjäsi kitaran hopeisella maalilla ja veteli raitojen paikat teipillä. Sen jälkeen päälle viininpunaista pyörämaalia, teipit veks´ ja Shark oli valmis.

 

 

Valmistaja kertoo saneensa vuosien varrella paljon toivomuksia tämän soittimen uusversiosta. Tänä vuonna esitelty EVH Striped Series Shark perustuu saarnirunkoon ja vaahterakaulaan, joka on liitetty runkoon liimaliitoksella. Kaulaprofiilin kerrotaan olevan ”modifioitu C”. EVH Striped Series Sharkin otelauta on pau ferroa, ja sen radius muuntuu alkupään 12 tuumasta (304,8 mm) ylärekisterin 16 tuumaan (406,4 mm). Näin ollen kaulan kerrotaankin olevan ”nopeasoittoinen”.

 

EVH Striped Series Shark on tallamikrofonin osalta varustettu EVH® Wolfgang® Parchment -humbuckerilla, kun taas kaula-asemasta löytyy EVH® Wolfgang® -humbucker. Molemmat perustuvat alnico II -magneettiin. Valmistaja kuvaa niistä löytyvän sopivassa määrin ”voimaa ja artikulaatiota”, minkä ansiosta niiden taajuusvaste sopii hyvin niin soolosoittoon kuin komppaamiseenkin. Volumepotikan kerrotaan treble bleed -kytkennän ansiosta säilyttävän soundin kirkkauden voimakkuutta alaspäin rullattaessa, joten se sopii hyvin ”volume-swelleihin”.

 

EVH Striped Series Shark on varustettu Gotohin virityskoneistoilla. Talla ja kieltenpidike ovat kromattua messinkiä, joten niiden luvataan takaavan akustisen soivuuden ja atakin.

Lisätiedot: F-Musiikki

28.05.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy