Fender California – enemmän kuin rantakitara

Näin kesän korvilla ja helteiden lomassa on sopivaa esitellä Fenderin uusi California-mallisto, joka yhdistää sähkökitaran kaulan helpon soitettavuuden akustisen kitaran runkoon. Myös soittimien erottuva värjäys on velkaa sähkökitaroille. California-akustiset perustuvat Fenderin ´60-luvun katalogiin, mutta valmistajan mukaan ne on päivitetty nykypäivän vaatimusten mukaisiksi.

Fender California -mallisto koostuu kolmesta kategoriasta (Classic, Special, Player), joihin kuhunkin kuuluu niin ikään kolme kitaramallia. Näistä Redondo on kookkain ja tuhdein soinniltaan dreadnought-tyylisellä ja soololovellisella kopallaan.
Newporterissa on puolestaan concert-tyylin koppa niin ikään soololovella.
Malibu taas edustaa siroa parlor-tyylistä koppamallia, joten se on kevyin soitettavuudeltaan. Myös kielten soivan pituuden kerrotaan olevan hieman muita malleja lyhyempi.
Kukin soittimista on myös varustettu aktiivielektroniikalla.

 

Jokaisessa Fender California -mallissa on kokopuinen kuusikansi sekä slim taper -tyylinen C-profiilin mahonkikaula, jonka kerrotaan olevan erittäin helppo soittaa. Luonnollisesti osa näiden kitaroiden ulkonäköä on ikoninen Fender-virityslapa, jonka valmistaja lupaa myös kestävän kolhuja paremmin, kuin perinteinen akustisen kitaran virityspää.

Fender California Classic -kategoriassa kitaroiden kyljet ja pohja on valmistettu kokopuisesta mahongista natural-värjäyksellä.
Otelauta on pau ferroa, samoin kuin tallan puuosa.

Fender/Fishman-elektroniikka on upotettu yläkylkeen, ja se on varustettu viritysmittarilla, volume-säädöllä, kolmialueisella ekvalisaattorilla sekä phase-kytkimellä kierron ehkäisemiseksi.
Kitarat on saatavilla punaisella tai sinisellä kansivärjäyksellä.
Mukana toimitetaan Deluxe-kantopussi.

Fender California Special -kategoria eroaa edellisestä väriltään, joka on musta. Tässä tapauksessa myös kitaroiden kyljet, pohja ja kaulan takaosa on värjätty.
Myös tässä joukossa hintaan kuuluu Deluxe-kantopussi.

Fender California Player -kategorian soittimet ovat koko malliston edullisimmat. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että niiden kyljet ja pohja on tehty laminoidusta mahongista.
Lisäksi otelaudan ja tallan puuosan materiaali on pähkinäpuu.
Player-kategoriassa värivalikoima on kaikkein runsain (musta, punainen, vihreä, valkoinen, sininen).

Lisätiedot: Fender

 

15.05.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy