Nayteikkuna

Fender Jimmy Page Telecaster – Zeppelinin alkulähteillä

Jimmy Page profiloitui Led Zeppelinissä eniten Les Paul -soittajaksi, mutta myös Telecaster on ollut hänelle tärkeä kitara, varsinkin bändin alkuaikoina. Ja onpa Stairway to Heavenin soolokin Telellä soitettu.

Nyt Fender on julkistanut Jimmy Page Telecasterin, joka on valmistajan mukaan tarkka kopio mestarin omasta, Jeff Beckiltä ´60-luvulla saadusta soittimesta.
Page itse modifioi soitintaan maalaamalla siihen taiteellisia kuvioita ja kiinnittämällä kitaraan lopulta pieniä peilejäkin.

 

Fender Jimmy Page Telecaster on valmistettu rungon osalta samoin kuin Pagen ´59 malli: kahdesta palasta saarnia. Kitarassa luvataankin olevan resonoiva soundi selkeällä keskialueella.
Kitarassa toistetaan myös Pagen kuuluisat maalauskoristeet, ja viimeistely niiden päälle on tehty kiiltävällä uretaanilakalla.

Fender Jimmy Page Telecasterin kaula on valmistettu vaahterasta, ja valmistajan mukaan muotoilu toistaa täysin Pagen alkuperäismallin ”Oval C” -profiilin. Viimeistely on tehty valmistajan Road Worn® -nitroselluloosalakkauksella.
Soittimen otelauta puolestaan on ruusupuuta, ja radius 7,25 tuumaa.
Fender Jimmy Page Telecasterin skaalanpituus on 25,5 tuumaa eli 648 millimetriä. Synteettisestä luusta tehdyn satulan leveys on 42 millimetriä.
Nauhoja soittimessa on 21 kappaletta, ja niiden kerrotaan olevan muotoa ”vintage”.

Fender Jimmy Page Telecaster on varustettu valmistajan omilla Vintage-virityskoneistoilla. Soittimen tallassa on kolme teräspalaa, ja rakenne mahdollistaa paitsi kielten vetämisen rungon läpi myös Pagen suosiman top loader -vaihtoehdon. Tällöin kielet voidaan kiinnittää tallan takaosan aukkoihin, mikä mahdollistaa helpommat kielten venytykset.

Kitaraan on asennettu Fenderin Jimmy Page Telecaster -mikrofonit talla- ja kaula-asemiin. Valmistajan mukaan ne on viritetty mahdollisimman lähelle Pagen kitaran alkuperäismikkejä.
Säädinosasto on sekin perinteistä teleä: yhteinen volume- ja tone-säädin molemmille mikrofoneille sekä kolmiasentoinen valitsin.

Fender Jimmy Page Telecaster toimitetaan kovan laukun kera.

Lisätiedot: Fender

27.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy