Flashback Triple Delay, viivettä kolmessa kerroksessa

Image

TC Electronic Flasback-viive lanseerattiin jo muutama vuosi sitten, mutta nyt pedaalista tuodaan markkinoille ihka uusi troikkaversio, jossa on yhteen rasiaan paketoituna kolme Flashback-efektiä.

Kaikki kolme Flashback Triple Delayn efektiyksikköä ovat täysin itsenäisiä ja niitä voi käyttää erikseen tai kimpassa toistensa kanssa. Viimeksi mainitussa tapauksessa valittavana on se, kulkeeko signaali yksiköiden läpi peräkanaa ketjussa (serial) vai haaroitetaanko signaalipolku kolmeen rinnakkaiseen osaan (parallel).

Rakennusaineiksi on tarjolla 12 erilaista mallinnettua kaikutyyppiä, joiden muovailuun on kansilevyssä vain perussäätimet. Syvempi editointi hoidetaan TonePrint Editor -ohjelmalla, jonka luomuksia saa pedaaliin talteen neljä kerrallaan.

Image

Kolmen viiveen juju on niiden mahdollistama rytminen kudos, jonka sommittelua varten kullekin efektiyksikölle voidaan asettaa itsenäisesti myös valitun viiveajan ositus halutun nuottiarvon mukaisesti. Vaihtoehtoja on yksitoista. Jos esimerkiksi ensimmäisen asettaa toistelemaan puolinuottien tahtiin, voi seuraava yksikkö tuottaa neljäsosia ja trion viimeinen nakuttaa vaikkapa kahdeksasosia – miten artistinen ilmaisu sitten vaatiikaan. 

Kullakin Flashback Triple Delayn efektiyksiköllä on oma muistipaikkansa päälle/pois-kytkimineen, mutta tap tampo -kytkin vaikuttaa samanaikaisesti kaikkiin. Tausta-ajatuksena on, että sillä sovitetaan kolmen eri efektinen rytminen käyttäytyminen soitettavan kappaleen tempoon.

 

Image

 

Pedaali palvelee sekä mono- että stereo-muodossa.

Flashback Triple Delayn ohituskytkentä toimii oletusarvoisesti true bypass -tyyppisesti, mutta se voidaan asettaa myös toimimaan bufferoivana, mikäli näin halutaan.


Lisätiedot: Soundtools