Friedman BE-OD Deluxe – vahvistinsäröt pedaalista

Dave Friedman on löytänyt toimivan reseptin valmistamalla vahvistimiensa lisäksi myös niitä vastaavat pedaalit. Esimerkiksi uusin BE-OD Deluxe toisintaa valmistajan mukaan BE-100 -vahvistimen soundityyppiä.

Alkuperäisen yksikanavaisen BE-OD -pedaalin rinnalle Friedman tuo nyt uuden kaksikanavaisen version, BE-OD Deluxen, joka perustuu täysin samaan kytkentään – pienin toiminnallisin muutoksin.

Friedman BE-OD Deluxen ylempi kanava on soundiltaan täsmälleen identtinen alkuperäisen pedaalin kanssa. Alempi vaihtoehto puolestaan antaa hieman miedomman särösoundin. Näin ollen uutuuden ideana on tarjota riffi/komppi- ja soolosärö samassa paketissa, niin että vaihtaminen onnistuu kytkimen painalluksella.

Friedman BE-OD Deluxen molemmat kanavat on varustettu kattavin säädöin. Aiempaan yksikanavaiseen malliin verrattuna uusia piirteitä ovat keskialueen säädön lisäys toimintoihin, sekä preesens-säätimen vaihtuminen isosta peruspotentiometristä pikkunuppiseen malliin.
Lisäksi BE-OD Deluxen kumpaisessakin kanavassa on kolmiasentoinen tight-kytkin, jolla voi valita miten napakkaa tai löyhää alakerran soundia haluaa (yksikanavaisessa mallissa tight-parametrille on oma portaaton säätimensä).

Kanavan vaihtamista varten on yksi jalkakytkin ja toinen napsautin on bypass-tilaan siirtymistä varten.


Friedman BE-OD Deluxe vaatii kunnolla toimiakseen 18 voltin jännitteen. Tämän vuoksi mukana toimitetaan haaroitettu virtajohto. Tällöin BE-OD Deluxen virta voidaan ottaa eristetystä muuntajasta käyttämällä siitä kaksi yhdeksän voltin lähtöä. Käyttö paristoilla ei puolestaan onnistu lainkaan.

Friedman BE-OD Deluxen ohituskytkentä on toteutettu true bypass -periaatteella.

Lisätiedot:
• Custom Boards
• Musamaailma

20.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy