Friedman Buxom Boost – rehevästi särölle

Tähtien vahvistinsuunnittelijana maineensa luoneen Dave Friedmanin oman merkin tuotanto koostuu paitsi vahvistimista, myös kitaroista, pedaaleista ja niiden oheistuotteista. Vahvistimista kaksi, Dirty Shirley ja Buxom, ovat saaneet vastineen myös pedaalin muodossa.

Friedman Buxom Boost ei ole aivan tavallinen boost-pedaali. Se nimittäin antaa signaalille tasonnoston, joka vie vahvistimen mehukkaasti särölle joko signaalia lainkaan värittämättä tai sitten ekvalisoituna. Tämän mahdollistaa pedaalin EQ Bypass -kytkin.

Jos tasonnostossa halutaan painottaa tiettyjä taajuuksia, antaa Friedman Buxom Boost siihen hyvät eväät kolmialueisella aktiivi-eq:lla (Mid, Bass, Treble). Säätimistä Mid ja Boost ainoastaan korostavat omaa taajuusaluettaan, joten niiden flat-asento löytyy kun säädin on täysin vasemmalla. Treblen osalta neutraali asetus taas on kello 12 kohdalla, ja tällä säädöllä voi joko vaimentaa tai korostaa korkeita taajuuksia.

 

Lisäksi Friedman Buxom Boostissa on Tight-säätö, jonka avulla vahvistimen bassotoistoa voi muokata tiukemmaksi. Vasemmassa laidassa säätö tarjoaa eniten matalia taajuuksia, ja siitä lähtien soundiin pikkuhiljaa tulee lisää ylätaajuuksia ja keskialuetta, mitä enemmän hanaa avaa.
Varsinainen tasonnosto tehdään tietenkin Boost-säätimellä, jonka luvataan tarjoavan tarvittaessa  ”aivan rutosti voimaa”.

Friedman Buxom Boost toimii yhdeksän voltin jännitteellä, tai vaihtoehtoisesti myös korkeammalla 18 voltilla. Jälkimmäinen on hyödyllinen, mikäli haluaa soundiin mahdollisimman paljon dynamiikkaa. Korkeatasoisen kytkennän ansiosta pedaalin luvataan toimivan yllättävän hyvin myös akustisen kitaran linjasoundin muokkaamisessa.

Friedman Buxom Boost on valmistettu Yhdysvalloissa.

Lisätiedot: Custom Boards

 

08.12.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy