Nayteikkuna

Friedman JJ Junior – Jerry Cantrell -soundia pienemmällä teholla

Friedmanin tuore JJ Junior on valmistajan isomman JJ-100 -nupin perintöä. Tällä kertaa Alice in Chains -kitaristi Jerry Cantrellin soundi tarjotaan maltillisemmassa teholuokassa.

Friedman JJ Junior on 20-wattinen täysputkinuppi, jonka EL84-putkilla varustettu pääteaste on valmistajan mukaan erittäin sopiva paitsi studiosoittoon, myös lähes kaikille lavoille.
Vahvistimesta kerrotaan löytyvän niin kompleksia, harmonisesti säröytynyttä sointia kuin Vox-tyyppistä puhdastakin sävyä. Särölle ja puhtaalle soundille on omat kanavansa sekä lisäksi pari pikkujippoa.

Friedman JJ Juniorin etuaste on varustettu kolmella 12AX7-putkella.
Puhtaassa kanavassa on volume-säädön ohella kolmiasentoinen bright-kytkin, jolla kanavan kirkkautta voidaan varioida.
Särökanavassa puolestaan on seuraavat säädöt: gain, master, treble, middle, bass. Kullakin sävysäätimellä voi sekä leikata että korostaa kyseistä kaistaa.

 

Lisäksi Friedman JJ Junior tarjoaa molemmille kanaville yhteisen presence-säädön yläkeskialueen korostukseen.
Nupista löytyy JBE-kytkin, jolla särösoundeihin saa paitsi lisää gainia, myös kompressoitumista ja saturointia. Tällöin myös äänenvoimakkuus saattaa hieman notkahtaa, mitä voi kompensoida särökanavan master-säädöllä.

 

Friedman JJ Junior on varustettu valmistajan mukaan ”ultra-transparentilla” efektiluupilla (send / return) sekä balansoidulla XLR-lähdöllä.
Linjasignaalille on myös kaiutinsimulaatio, johon mallinnetun mikin paikan voi kytkimellä valita joko kartion keskelle tai reunalle.
Lisäksi Friedman JJ Juniorin balansoitu lähtö on varustettu äänentason valitsimella (-10/-30) sekä ground lift -kytkimellä.
Kaiutinlähtöjä on kaksi, ja impedanssi valitaan kytkimellä (8/16 ohmia).

Friedman JJ Junior on saatavina myös kombona yhdellä 12-tuumaisella kaiuttimella. Molemmille valmistaja tarjoaa viiden vuoden takuun.
Valmistusmaa on Yhdysvallat.

 

Lisätiedot: Musamaailma

 

12.12.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy