Nayteikkuna

Friedman Mic-No-Mo – kaappisoundi ilman mikkiä

Vahvistin- ja pedaalivalmistaja Friedmanin uutuuksiin kuuluu Mic-No-Mo, joka on passiivinen kitarakaappia emuloiva DI-boksi. Toteutuksen kerrotaan olevan täysin analoginen. 

 

Friedman Mic-No-Mo perustuu valmistajan Runt-vahvistinmalleista löytyvään ja kertoman mukaan suosittuun kaappisimulaatioon.

Friedman Mic-No-Mo ei kuitenkaan ole keinokuorma, eikä sitä voi käyttää ilman kaiutinta. Sen sijaan laite kytketään vahvistimen ja kaiuttimen/kaiutinkaapin väliin siten, että From Amp -liitäntään tuodaan signaali vahvistimen kaiutinlähdöstä ja To Speaker -liitännästä signaali viedään eteenpäin edelleen kaiuttimelle. Kytkennät täytyy aina tehdä kaiutinkaapeleilla. 

Itse kaiutinsimulaatio lähetetään tämän jälkeen balansoidusta lähtöliitännästä mikseriin tai audiosovittimeen. 

 

Muilta toiminnoiltaan Mic-No-Mo on erittäin yksinkertainen. Kaiutinsimulaation muokkaamista varten on Axis-kytkin, jolla voidaan valita simuloitu mikrofoniasettelu joko kaiutinkennon keskeltä (jolloin sointi on kirkkaampi) tai reunalta (tummempi sointi). 

Tämän ohella Friedman Mic-No-Mo on varustettu Ground lift- eli maaton erotus -kytkimellä hurinoiden välttämiseksi sekä painikkeella, joka mahdollistaa joko -10 tai -30 desibelin vaimennuksen. Tämä antaa pelivaraa balansoidun lähtösignaalin sovitukseen vastaanottaville laitteille. 

Lisätiedot:
Custom Boards
Musamaailma

11.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy