Nayteikkuna

Fuse Audio Labs Dozer Drive – kahden sortin säröä DAW-plugina

AU-, AAX- ja VST- sekä VST3-muodossa toimiva plugin-efekti toisintaa kahta hyvin eri tyyppistä säröpurkkia: Hendrixinkin töppöseltä kyytiä saanutta pyöreään kiekkomaiseen koteloon rakennettu fuzzia sekä saman henkiseen soitantaan yltyneen SRV:n suosimaa vihreää japanilaisdriveria.


Dozer Driven soundeja pääsee muokkaamaan Drive-potikalla asetettavan määrän ja Levelin määrittämän voimakkuuden lisäksi kahdella virtuaalisella vipukytkimellä.
Niistä ensimmäinen vaikuttaa särön luonteeseen muuttamalla mallinnoksen toimintaa silikoni- tai germanium-transistoreiden tuottaman särön tyyppiseksi.
Toisella puolestaan siirrytään perinnetunnelmista Doom Modin edustamaan äärimmäiseen synkkyyteen.

Screamer-puoliskollakaan ei ole tyydytty tietyn mallin ja tietyn soundin jäljittelyyn vaan kolmen tutun säätimen jatkoksi on lisätty Fat Mode -kytkin, jolla alakerran taajuudet saavat huomattavasta tanakamman luonteen.

Dozerin kahden erilaisen puoliskon keskinäistä suhdetta säädellään Mix-hanikalla ja efektilohkojen järjestystäkin voi vaihtaa: valita voi ketjutuksen joko fuzzista screameriin tai toisessa järjestyksessä, ja kolmantena mahdollisuutena on ajaa molempia rinnakkain.

Kumpikin efekti on erikseen polkaistavissa pois, tosin virtuaalikytkintä naksutellaan hiirellä eikä tossulla.
Fuse Audio Labsin tiedotteessa ei muuten mainita true bypassista halaistua sanaa – ai jai jai… 
Eipä silti heitetä plugaria kaivoon ilman audiotuomarin lausumaa, kysehän on kuitenkin audiosekvensseriin asennettavasta virtuaalisesta pedaalista eikä fyysisestä obstaakkelista hauraalla signaalipolulla.

Vuoden 1966 innovaatioihin lukeutuvan fuzzin ja 1979 esitellyn vihreän screamerin toisinto ääninäytteineen sekä 14 päivän ilmaisine kokeilumahdollisuuksineen löytyvät valmistajan sivustolla olevasta latauskaupasta.

Lisätiedot: Fuse Audio Labs

26.04.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy