Nayteikkuna

Genelec S360 & 7382 – enemmän äänenpainetta!

Kymmentuumaisella bassolelementillä ja 1,7-tuumaisella painekammiodiskantilla varustettu S360 on uusin Genelecin SAM-malliston kaiutin, ja se on suunniteltu erityisesti sellaisiin kohteisiin, joissa tarvitaan runsaasti äänenpainetta tai joissa kuunteluetäisyys on suuri.

Kaiuttimen elektroniikka voidaan tarvittaessa irroittaa ja asentaa räkkiin, jolloin itse kaiutin voidaan upottaa tarkkaamon seinään.

Valmistajan mukaan S360:n MDF-levystä valmistettu kotelo on suunniteltu siten, että sen aiheuttama äänienergian siroutuminen (diffraktio) on mahdollisimman vähäistä. Diskanttielementtiä kehystää DCW-suuntain, joka on yhdistetty saumattomaksi osaksi kotelon etulevyä.
Valmistaja lupaa hetkellistä äänenpainetta 118 dB (SPL) ja S360:n toistoalueeksi ilmoitetaan 39 Hz – 19 kHz +/- 2 dB:n tarkkuudella.

Toinen SAM-malliston uutuus on 7382-subwoofer, jonka toistoalue ulottuu alhaalla aina 15 hertsiin asti. Tämän kolmella 15-tuumaisella kartiolementillä ladatun bassokaapin toistokaistan ylärajaksi ilmoitetaan 120 Hz ja maksimiäänenpaineeksi 129 dB (SPL).
Kumpikin uutuusmalli keskustelee Genelecin Loudspeaker Manager -ohjelmiston kanssa ja ne voidaan kalibroida kulloiseenkin käyttötilaan AutoCal-toiminnolla.

Lisätiedot: Genelec

 

09.11.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy