Geneleciltä uusi GLM 3 -ohjelmisto monitoreiden kalibrointiin

Image

Pilvipalveluominaisuuksilla ja Reference Level -kalibroinnilla varustettu GLM 3 on 2006 esitellyn Genelec Loudspeaker Management -ohjelmiston uusin versio.


Geneleciltä kerrotaan, että beta-kehitysvaiheessa julkaistavan ohjelmiston merkittävimpiä uutuuksia ovat Genelec Cloud -pilvipalveluominaisuus, joka tarjoaa mm. tallennustilaa asiakkaan GLM-tiedostoille ja pääsyn asiakastukeen missä vain, sekä uusi Reference Level -toiminto, joka helpottaa erilaisten loudness-standardien mukaisen äänitasoreferenssien noudattamista.

GLM 3 tarjoaa rekisteröityneille käyttäjille sekä paikallisen, että beta-vaiheen pilvipalvelun. Asiakas voi vapaasti käyttää molempia versioita tarpeensa mukaan.

Pilvipalvelu mahdollistaa kolmen kalibrointitiedoston varmuuskopiotallennuksen. Jokainen tiedosto voi sisältää kymmenen yksilöllisesti kalibroitua ja konfiguroitua kaiutinryhmää, eli yhteensä 30 kaiutinkonfiguraatiota.
Cloud Helpdesk -palvelussa asiakas voi jakaa GLM-tiedostojaan Genelecin asiakastukihenkilökunnan kanssa ja saada neuvontaa ja opastusta.

Uusi Reference Level -toiminto mahdollistaa monitorointiäänenpaineen vaivattoman kalibroinnin äänekkyysstandardien (esimerkiksi ATSC A/85- ja EBU R128) vaatimusten mukaisesti ilman erillisiä mittalaitteita.

GLM 3 sallii myös taajuusvasteprofiilin muokkauksen asiakkaan tarpeiden mukaan, jos lievä poikkeaminen suorasta vasteesta katsotaan hyödylliseksi.

Muita uudistuksia ovat automaattisen ISS-virransäästöominaisuuden reagointiherkkyyden säätömahdollisuus, mikrofonin tason tarkkailu mittauksen laadun varmistamiseksi, kaiutinryhmän toistaman signaalin tyypin näyttö ja lukuisat muut parannukset ja korjaukset.
GLM 3 tarjoaa myös helpon tavan päivittää kaiuttimien oma ohjelmisto niin, että uudet ominaisuudet saadaan käyttöön.

“GLM:n ja kaiuttimien SAM-teknologian ansiosta olemme voineet auttaa audioalan ammattilaisia tekemään työnsä helpommin ja tehokkaammin jo yli kymmenen vuoden ajan. Nyt GLM 3:n uusien pilvipalvelujen ja äänenpaineen kalibrointia helpottavan Reference Level-toiminnon avulla tuomme studiotyön työnkulun uudelle tasolle,” kommentoi Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.
”Kuten GLM:n ensimmäinen sukupolvi aikoinaan avasi polkua parempilaatuiseen studiotyöhön, GLM 3 näyttää tien tulevaisuuteen – ja näemme selvästi valtavan määrän uusia mahdollisuuksia auttaa asiakkaitamme entistä paremmin.”

GLM 3 on ladattavissa Genelecin verkkosivulta.
 

Image


Lisätiedot: Genelec