Nayteikkuna

Gibson Lukas Nelson ’56 Les Paul Junior – alkuperäismallin henkeen

Neil Youngin kanssa viime aikoina musisoineen Promise of The Real -yhtyeen liideri Lukas Nelson tunnetaan perinnetietoisena kitaristina. Hänen pääinstrumenttinsa on ollut pitkään vuonna 1956 valmistettu Les Paul Junior. Olikin luontevaa, että Gibson päätti tehdä soittimesta signature-mallin yhteistyössä artistin kanssa.

 


Gibson Lukas Nelson ’56 Les Paul Junior on valmistajan tiedotteen mukaan uskollinen alkuperäismallille, mutta samalla siinä on joitain parannuksia.
Soittimessa on yhdellä soololovella varustettu mahonkirunko Satin Vintage Sunburst -värjäyksellä sekä profiililtaan paksuksi luonnehdittu mahonkikaula.
Otelauta puolestaan on ruusupuuta 12 tuuman radiuksella, ja kielten soiva pituus (”skaalanpituus/mensuuri”) on valmistajan kitaroille tyypillisesti 24,75 tuumaa (628,65 millimetriä).

Gibson Lukas Nelson ’56 Les Paul Juniorissa on vanhennetut, niklatut virityskoneistot, jotka kuitenkin toimivat korkeammalla virityssuhteella.
Satulan materiaaliksi ilmoitetaan Graph Tech®.

Lukas Nelsonin nimikkosoitin on varustettu alkuperäismallille uskollisesti wraparound-tallalla. Siinä on kuitenkin nykyajalle tyypillinen vireen kompensointi, mikä parantaa soiton intonaatiota.
Alkuperäismallin tavoin kitaraan on asennettu niin ikään yksikelainen ”saippuapala” P-90 -mikrofoni talla-asemaan. Mikissä on Alnico 3 -magneetit.

Kullatuilla säätönupeilla varustetut volume- ja tone-säätimet on käsin juotettu käyttäen Orange Drop® -kondensaattoreita sekä 500 kilon potentiometrejä.

Gibson Lukas Nelson ’56 Les Paul Junior on saatavilla vain oikeakätisenä. Mukana toimitetaan kova laukku.

 

Lisätiedot: Luthman Scandinavia Suomi

11.08.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy