Gibson Orianthi SJ-200 – väri on tulinen kuin soittajakin

Juuriltaan australialainen kitaristi Orianthi Panagaris on asunut jo pitkän aikaa Yhdysvalloissa. Hänet tunnetaan tulisena sähkökitaristina, jonka krediittilistalla on merkittäviä muusikoita: Michael Jackson, Alice Cooper, Carrie Underwood ja Richie Sambora. Nyt Gibson on julkistanut Orianthin akustisen nimikkomallin.


Orianthi SJ-200 on Gibson Custom Shopin valmistama, ja siinä on yhdistetty akustista ja puoliakustista kitaraa: kopan malli on SJ-200, johon on liitetty perinteisellä dovetail-liitoksella ES-345 -kaula.
Soittimessa on kokopuinen AAA-laatuluokan sitkakuusikansi, kun taas pohja on AAA-luokan loimuvaahteraa. Kylkimateriaaliksi ilmoitetaan niin ikään vaahtera.

Gibson Orianthi SJ-200 -mallin kantta tukee käsityönä ohennettu X-rimoitus, kun taas kaulan materiaali on vaahtera pähkinäpuisella palkilla. Kaulaprofiiliksi ilmoitetaan pyöristetty ”C”, ja kielten soivaksi pituudeksi 647,7 millimetriä.
Gibson Orianthi SJ-200:n otelauta on eebenpuuta 12 tuuman radiuksella ja Standard-tyypin nauhoilla. Satula on oikeaa luuta, ja leveydeltään 42,862 millimetriä.

Gibson Orianthi SJ-200 on varustettu ”Moustache”-tallalla, jonka materiaaliksi ilmoitetaan eebenpuu. Tallan kielisilta puolestaan on oikeaa luuta.
Kitaran metalliosat on kullattu, ja virityskoneistoiksi on valittu Grover Keystone -malli. KItaraan on asennettu LR Baggsin tallanalusmikki ja valmistajan Orianthille räätälöimä esivahvistin. Säätimet on sijoitettu ääniaukon alareunaan: volume- ja sävysäätö, napaisuuden kääntö sekä Mix Control (Clean/ Saturated).

Gibson Orianthi SJ-200:n on saatavilla yhdellä viimeistelyllä (Cherry), ja myös vasenkätisenä.
Noin 5500 dollarin hintaan kuuluu luonnollisesti kova laukku.

Lisätiedot: Luthman Nordic

27.05.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy