G&L CLF Research Espada – Leon suunnitelma heräsi henkiin

Image

G&L:n uusimman kitaran kehitystyön kerrotaan alkaneen jo 50 vuotta sitten Leo Fenderin silloisen CLF Research -yhtiön puitteissa. Vuonna 1969 uudenlainen kahden mikrofonin kitara olikin suunnittelultaan jo lähes valmis, mutta Leo laittoi projektin jostain syystä hyllylle.

Dokumentit ovat kuitenkin säilyneet arkistoissa kaikki nämä vuodet. Nyt G&L-yhtiön nykyinen johtaja John McLaren ja hänen poikansa Dave ovat viimeistelleet kitaran Leon hengessä, mutta nykypäivän metodein.

Uutuus on varustettu Espada MFD™ split-coil -mikrofoneilla. Valmistajan mukaan CLF Research Espadan mikrofonit paitsi vähentävät hurinaa, sallivat myös napapalojen säätämisen erikseen kunkin kielen kohdalla.
Lisäksi soittaja voi valita mikkien sarjaan tai rinnankytkennän.

Leo Fenderin alkuperäisiin suunnitelmiin kuului kuudella AA-paristolla toiminut esivahvistin. Nyt toedeksi tehty G&L CLF Research Espada on varustettu G&L Micro Preampilla, joka toimii yhdeksän voltin paristolla.
Kitarassa on kolmiasentoinen kytkin, jolla esivahvistin saadaan ensinnäkin pois päältä, jolloin käytössä on passiivilähtö. Kun CLF Research Espadan esivahvistimen kytkee päälle, saadaan bufferoitu lähtö
Kolmantena vaihtoehtona on sitten ylätaajuuksien korostus, jonka kerrotaan olevan hyödyllinen esimerkiksi paksulla särösoundilla soittaessa.
Lisäksi kitara on varustettu passiivisilla basso- ja treble-säätimillä sekä volume-säädöllä.

Image

 

G&L CLF Research Espada on toteutettu pulttiliitoksella, ja rungon materiaali on suosaarni.
Kaula on valmistettu vaahterasta, ja otelauta joko Karibian ruusupuusta tai vaahterasta 9 1/2 tuuman radiuksella.
Kaulaprofiili on valmistajan ”Modern Classic”.
CLF Research Espadassa on aidosta luusta tehty satula sekä 21 Plek-avusteisesti viimeisteltyä medium jumbo -otelautanauhaa.
Kitarassa on myös valmistajan oma Saddle-Lock -talla sekä Klusonin virityskoneistot.

G&L CLF Research Espada on saatavilla seuraavin viimeistelyin: Old School Tobacco tai Natural. Mukana toimitetaan kova laukku.

Lisätiedot: Soundtools