Nayteikkuna

Greer Amplification Royal Velvet – etuaste tai särö

Greer Amplificationin SOMA63 -etuastepedaali sai vuosi sitten hyvän vastaanoton. Nyt valmistajan XFR-sarja on saanut jatkoa Royal Velvet -pedaalin myötä. XFR viittaa siihen, että pedaalin kytkennässä on muuntaja, joka tuo soundiin autenttista uskottavuutta.

 

Valmistaja kuvailee Greer Amplificationin Royal Velvet -pedaalia soinniltaan Vox AC30 -kombon sekä Greerin oman Thunderbolt30 -vahvistimen yhdistelmäksi. Pedaalia voidaan käyttää ensinnäkin etuasteena, jolloin se valmistajan mukaan ottaa muut säröpedaalit erittäin hyvin vastaan. Toinen vaihtoehto on käyttää sitä perinteisenä säröpedaalina.

 

 

Tiedotteen mukaan Royal Velvet -pedaalissa olevan teräsytimisen muuntajan ”tuntumaa” on saatu muokattua muuntelemalla sen kuormitusta. Pedaalin luvataan tuottavan brittiläisen A-luokan vahvistimen kaltaista säröytymistä sekä ”kellomaista” ylätaajuuksien soundia.
Säädöiltään Greer Amplification Royal Velvet on todella yksinkertainen, sillä volume-säätimen ohella se on varustettu vain gain- ja tone-hanikoilla sekä jalkakytkimellä. Luonnollisesti varustukseen kuuluu myös tulo- ja lähtöjakki.

Greer Amplification Royal Velvet -pedaalia voi käyttää 9 tai 18 voltin jännitteellä, ja käyttö onnistuu myös yhdeksän voltin paristolla. 
Yhdeksän voltin jännitteellä pedaali säröytyy ja kompressoituu helpommin. 18 voltin jännitteellä soundin kuvaillan olevan hieman tanakampi ja tarjoavan enemmän puhdasta headroomia brittiläisesti helmeillen.

Greer Amplification Royal Velvetin ohituskytkentä on tyyppiä true bypass.
Komponenttien kerrotaan olevan ensiluokkaisia, ja pedaalille luvataan elinikäinen takuu, mikäli se pysyy ensimmäisen omistajan omassa hallussa ja käytössä.

Lisätiedot: Custom Boards

 

28.05.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy