Gretsch Catalina Special Edition – pähkinäpuuta ja vaahteraa

Puuvanteet ja koukkumallin kiristimet ja muutenkin retroinen olemus antavat tälle rajoitetun ajan valmistettavalle setille maanläheistä ilmettä, kun taas huippukiiltoon viimeistelty lakkaus luo juhlavaa tunnelmaa.

 

Gretschin tiedotteessa kerrotaan, että Catalina Special Editionin rungot ovat 7-kerroksisia ja  puulajeina käytetään vaahteraa ja pähkinää. Näin saadaan aikaa lämmin, ja resonoiva soundi, jonka luvataan sopivan mihin tahansa musiikin tyyliin.

 


Runkojen sisäpinnat on lakattu ja niihin merkitty valmistusvuoden lisäksi myös puulajit.
Reunaviisteet on hiottu 30 asteen kulmaan, minkä kerrotaan olevan ihanteellinen sovitus myös kalvoja pingottaville puuvanteille.

Catalina Specialia myydään neljän sekä viiden rummun setteinä.
Neljän rummun satsissa bassorumpu on 18-tuumainen, kun taas viiden rummun settiin kuuluu 22-tuumainen bassorumpu. Kummankin koon pituus on perinteikäs 14 tuumaa.

Bassorummun pedaali varten pakettiin kuuluu "gas cap" -kiinnike, joka samalla nostaa bassorummun irti alustastaan.

Suoraan basariin kiinnitettävä etutomi on molemmissa tapauksissa 8*12-tuumainen ja ensimmäisen lattiatomin mitat ovat puolestaan 14*14 tuumaa.
Viiden rummun settiin kuuluu lisäksi toinenkin lattiatomi, kooltaan 16*16 tuumaa.

 

 

Catalina Special -virveleitä on niitäkin kahta kokoa. Pienemmän basarin setissä mukana tulee 5,5*14-tuumainen pikkurumpu, isomman bassorummun kumppaniksi on valittu tuumaa syvempi virvelikoko.

Lisätiedot: Gretsch

19.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy