Gretsch Drums juhlistaa 135-vuotispäiviään Limited Edition -seteillä

Kaksi erityistä juhlarummustoa sekä niiden mukana toimitettava alumiinivirveli valmistetaan käsityönä Amerikassa.


Friedrich Gretschin perustama Gretsch Musical Instrument Company aloitti New Yorkin Brooklynissä 1883 ja nyt firma haluaa juhlistaa pitkää taivaltaan soitinrakentajamestari Paul Cooperin suunnittelemilla rummustoilla.

 


Niiden perustana käytetään Broadkaster-sarjan runkoja, joiden ulommaiseksi kerrokseksi on juhlan kunniaksi valittu eksoottista mahonkia.

Vanteet ovat perinteistä yhden taitoksen mallia ja kiristysruuvit pesineen nekin vanhaa tyyliä.
Pyöreillä logokilvillä varustettujen rumpujen pintaviimeistelyn vaihtoehdot ovat tumma smaragdinvihreä ja klassinen mahonki.
Nämä erikoissetit toimitetaan Remon Permatone -kalvoilla, jotka nekin ovat tietysti 135-vuotista historiaa kunnioittavat juhlaversiot.

Saatavilla on kaksi erilaista settiä, joista sirompi rakentuu 14" x 18" -tuumaisen bassorummun varaan. Tämän setin tomit ovat  8" x 12" ja 14" x 14", virveli puolestaan 5" x 14".

 

Kookkaamman setin perustana on 14" x 22" -bassorumpu, tomikokojen ollessa 8" x 12" ja 16" x 16". Tämän setin puuvirveli on syvempää kokoa, mitoiltaan 6,5" x 14".

 

Molempien versioiden mukana toimitetaan erityinen alumiinista valmistettu juhlavirveli, sekin yhden taitteen vantein. Viritysruuveja virvelissä on kahdeksan.
Kalvot ovat linjan mukaisesti Remon Permatonea ja virveleitä koristaa mestarikaivertaja Eric Sooyn kuviointi, joka on saanut innoituksensa vuoden 1968 kullatusta erikoisvirvelistä.

Limited Edition tarkoittaa tässä yhteydessä sanan mukaisesti sitä, että näitä rumpuja valmistetaan vain 135 setin verran.

 

Lisätiedot: Gretsch

17.04.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy