Nayteikkuna

Guild BT-258E Deluxe – 8-kielinen baritonikitara!

Guild on perinteikäs kitaramerkki, ja tämän vuoden uutuuksiin kuuluvassa BT-258E Deluxessa sen historia näkyy monin tavoin.

 

Guid BT-258E Deluxe on baritonikitara, jossa kielten soiva pituus on 27 tuumaa eli 686 millimetriä. Soittimen erikoisuus on sen kahdeksan kieltä. BT-258E Deluxen paksuista kielistä kaksi keskimmäistä on varustettu oktaavikielillä, mikä valmistajan mukaan tuo baritonisoundiin harppumaista heleyttä. Tehtaalla kitara on asetettu standardiviritykseen, mutta kvartin normaalia alempaa: B-E-a-A-d-D-F#-B.

 

Guid BT-258E Deluxen kansi on kokopuista sitkakuusta, ja sitä tukee ohennettu X-rimoitus. Kitarassa on valmistajan jumbo-malleille tyypillinen laminoitu ja kaareva pohja, jonka materiaaliksi ilmoitetaan ruusupuu. Samaa puuta ovat myös soittimen kyljet. Kopan leveys on laajimmissa kohdissa 432 millimetriä (takaosa) ja 318 millimetriä (etuosa).

Guid BT-258E Deluxe on varustettu C-profiilin mahonkikaulalla, otelaudan ja tallapuun ollessa pau ferroa. Otelaudan radiukseksi ilmoitetaan 16 tuumaa eli 406 millimetriä. BT-258E Deluxessa on luusta tehty satula, ja virityskoneistoiksi on asennettu valmistajan omaa tuotantoa oleva GBB1 Butterbean -malli, joka toimii 16:1-suhteella.

Guid BT-258E Deluxe on varustettu Guild/Fishman Sonitone GT-1 -elektroniikalla. Säätövaraa tuovat volume- ja tone-säätimet.

 

Lisätiedot: Guild Guitars

14.06.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy