Höfner Violin Bass 'Relic' 63 – legendaarista vuosikertaa

Image

Höfnerin viulubasso nousi välittömästi maailmanmaineeseen, kun Paul McCartney nähtiin sellaisen varressa Beatlemanian aikaan. Vaikka hän käytti Höfneriä jo vuonna 1961 Cavern-klubin keikoilla, niin Maccan toinen, vuonna ´63 hankkima Höfner-basso oli se, josta tuli todellinen klassikko.

Image

Nyt saksalaisvalmistaja on lisännyt mallistoonsa tilaustyönä Höfner-tehtaalla valmistettavan ’Relic ’ -63 -basson, joka perustuu nimenomaan McCartneylle tehtyyn soittimeen. Sen viimeistelyssä kerrotaan hyödynnettävän ”salaista” vernissa-käsittelyä, jolla saadaan aikaan ikääntynyt ulkonäkö.

Image

 

Höfner Violin Bass ’Relic’ 63 on varustettu kyseisen vuosimallin mukaisesti kahdesta loimuvaahtera-palasta valmistetulla kaulalla, jossa ei ole lainkaan reunalistoja. Kaulan paksuus on ensimmäiseltä nauhalta 21 ja 12. nauhalta 24 millimetriä.  Otelauta on valmistettu ruusupuusta, ja kielten soiva pituus on 76 senttiä. Satulan materiaaliksi ilmoitetaan muovi. Samaa materiaalia ovat myös virityskoneistojen säätönupit

Image

 

Höfner Violin Bass 'Relic' 63:n runko on niin ikään loimuvaahteraa, mutta kuusikannella. Ääniaukkoja sen enempää kuin keskiblokkiakaan ei tässä onttokoppaisessa soittimessa ole. Höfner Violin Bass 'Relic' 63 on koristeltu kopan suhteen musta-valkoisilla reunalistoilla niin kannen kuin myös pohjan osalta. Sivuissa reunalista on täysin valkoinen. Talla puolestaan on eebenpuuta.

Image

 

Höfner Violin Bass 'Relic' 63 on varustettu kahdella valmistajan Staple Nickel -mikrofonilla. Kahden volume-säätimen ohella säätämistä helpottavat No Bass-, No Treble- ja Rhythm/Solo-kytkimet.

Image

Höfner Violin Bass 'Relic' 63:n mukana toimitetaan helmiäis-plektrasuoja sekä valmistajan vintage-laukku ja hihna. Soitin on kielitetty Flatwound-setillä. Painoa kullakin yksilöllä on 2,1 kiloa.

Valmistajan mukaan jokainen Höfner Violin Bass 'Relic' 63 -soitin on hieman omanlaisensa, koska pinnan ikäännyttäminen tehdään käsityönä.

 

Lisätiedot:

Soitin Laine

F-Musiikki Vantaanportti