Nayteikkuna

Hagström Fantomen Metallic Silver - kevyttä offset-muotoa Lundgrenin mikrofoneilla

Ruotsalaisvalmistaja Hagström on tuonut markkinoille Metallic Silver -värjätyn version Fantomen-kitarastaan. Soitin on varustettu maineikkaan ruotsalaisen mikrofonisuunnittelijan, Johan Lundgrenin Alnico-humbuckereilla.

Hagström Fantomen Metallic Silver -mallissa on muodoltaan ”epäsymmetrinen” mahonkirunko, jonka paksuus on vain 3,5 senttiä. Tästä johtuen Hagström Fantomen Metallic Silverin todetaan olevan ”yllättävän kevyt” soitin.
Niin ikään mahongista valmistettu kaula on muotoiltu D-profiiliin, ja resinator-komposiitista koostuvan otelaudan skaalanpituus on 648 millimetriä (25,5 tuumaa).
Otelaudassa on 22 medium jumbo -tyyppistä nauhaa.
Kaula on liitetty runkoon liimaliitoksella, ja se on varustettu valmistajan tavaramerkillä H-Expander -kaularaudalla.

Hagström Fantomen Metallic Silver on varustettu GraphTechin Tusq-materiaalista tehdyllä satulalla, jossa kielten asettelun leveys on 43 millimetriä.
Nikkelöity talla puolestaan edustaa Tune-o-Matic -tyyppiä erillisellä kieltenpidikkeellä.

Hagström Fantomen Metallic Silver -kitaran tallamikrofoniksi on asennettu Lundgren Set 5 (AlNiCo #5), kun taas kaula-asemasta löytyy Lundgren Set 2 (AlNico #2). Niiden avulla soittimen kerrotaan venyvän pehmeästä soundista äärisäröjen ystävääkin miellyttävään atakkiin ja dynamiikkaan.
Hagström Fantomen Metallic Silver on varustettu kolmiasentoisella kytkimellä. Molemmille mikrofoneille on itsenäiset volume- ja tone-säätimet, joista jälkimmäisissä on nostokytkin mikrofonien kelanpuolitukseen.

Lisätiedot: EM Nordic


 

08.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy