Hagström Super Swede Dark King Limited Edition – näen mustaa vain

Image

Hagström on julkistanut uuden Limited Edition -version ehkä tunnetuimmasta kitarastaan. Super Swede saavutti klassikon maineensa 1970-luvulla, ja nyt se on saanut kokonaan tumman ulkoasun. Kitaran Alnico-humbuckerit on suunnitellut maineikas ruotsalainen mikrofoni-suunnittelija Johan Lundgren.  

Image

Hagström Super Swede Dark King Limited Edition rakentuu perusmallin palikoille. Soittimessa on  mahonkirunko vaahterakannella sekä mahonkikaula, jossa on valmistajan yhdeksi tavaramerkiksi muodostunut H-Expander™ -kaularauta. Sen kerrotaan tekevän kaulasta erittäin stabiilin.
Hagström Super Swede Dark Kingin otelauta on niin ikään valmistajan kehittämää Resinator™-komposiittipuuta. Otelaudassa on 22 Medium Jumbo -nauhaa sekä Perloid Block -otelautamerkit. Kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa eli 648 millimetriä.

 

Image

Hagström Super Swede Dark King Limited Edition on varustettu valmistajan omilla kromatuilla virityskoneistoilla, jotka toimivat 18:1-välityksellä.
GraphTechin Tusq-satula on kitaran värjäykseen sopien musta, mutta tummaa kiiltoa ”synkkään” ulkoasuun tuovat rungon Black Perloid -reunalistat.

Hagström Super Swede Dark Kingin tallamikrofoniksi on asennettu Lundgren Set 5 (AlNiCo #5), kun taas kaula-asemasta löytyy Lundgren Set 2 (AlNico #2).
Kitarassa on kolmiasentoinen kytkin mikrofonien valintaa varten, ja molemmille mikrofoneille on itsenäiset volume- ja tone-säätimet kelanpuolituksella.

Hagström Super Swede Dark King on varustettu tumman sävyisellä Tune-O-Matic -tallalla. Sustain Block™ -kieltenpidike on sekin valmistajan oman suunnittelun tulos, joka esiteltiin ensimmäisen kerran juuri Swede- ja Super Swede -malleissa 1970-luvulla. Kukin kieli kiinnitetään omaan messinkiblokkiinsa, joka on kiinnitetty kitaran runkoon.  Blokit on sijoitettu toisistaan erilleen, minkä kerrotaan parantavan soinnin selkeyttä.

LisätiedotEM Nordic