Nayteikkuna

Hagstrom Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallic kylpee Miamin sinessä

Hagstromin Viking Deluxe -kitarasta on valmistettu erikoispainos, jossa tämä ruotsalaisikoni on saanut uuden värikuosin nimeltään Miami Blue Metallic.

Muita hyväksi havaittuja aineosia ei ole muutettu, joten Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallic -mallissa on vaahteralaminaatista tehty puoliakustinen koppa, jonka kansi on koverrettu.

 

 

Vaahterasta niin ikään tehty kaula taas on liitetty koppaan liimaliitoksella, ja kielten soivat pituus on 24,75 tuumaa.
Hagstrom Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallicin otelaudassa on käytetty tuttuun tapaan Resinator-puukomposiittia. Sen kerrotaan muistuttavan soinniltaan eebenpuuta, välttäen valmistajan mukaan kuitenkin perinteisten puumateriaalien ongelman eli susiäänet.

Hagstrom Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallic on varustettu valmistajan kehittämällä ja patentoimalla H-Expander -kaularaudalla. Sen valtteihin kerrotaan kuuluvan kaulan stabiilius, samoin kuin soinnilliset ominaisuudet: pitkä soivuus ja ”pyöreä” atakki ovat valmistajan oman arvion mukaan niin ikään H-Expander -kaularaudan ansiota.

 

 

Hagstrom Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallic -malliin on asennettu Hagstrom Custom-Wound 58’C AlNiCo 5 -mikrofonit, joten vintage-hengessä liikutaan tälläkin sektorilla.
Mikrofonivalitsin on kolmiasentoinen. Molemmille mikrofoneille tarjotaan omat sävy- ja voimakkuussäätimet, joissa on kelanpuolitus.

Hagstrom Viking Deluxe Custom Miami Blue Metallic on varustettu Tune-O-Matic-tallalla sekä Hagstrom “Trapeze”-kieltenpidikkeellä. Virityskoneistot toimivat 18:1-suhteella.

Lisätiedot: EM Nordic
 

05.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy