Nayteikkuna

Ibanez PIA3761 – JEM päivitettiin Piaksi

Ibanez on esitellyt päivitetyn version suositusta Steve Vai -kitarastaan. Valmistajan tiedotteen mukaan JEM-mallin valmistusta ei olla lopettamassa, mutta uusi malli vastaa enemmän Vain tämänhetkisiä mieltymyksiä.


Ibanez PIA3761 on peruskonseptiltaan hyvin samanlainen kuin JEM, mutta sisältää muutoksia. Esimerkiksi kopan muotoilua on hieman pehmennetty.
Näkyvin tuoreista piirteistä lienee kuitenkin uudelleen suunnitellut terälehti-kahvat, jotka ovat nyt tyyliltään jing/jang-henkiset. Tämän muotoilun kerrotaan olevan PIA:ssa nykyaikaisempi sekä symboloivan toveruutta ja yhtenäisyyttä.

 

Ibanez PIA3761 on varustettu uusilla DiMarzio® UtoPIA™ -mikrofoneilla, joiden todetaan soivan ylätaajuuksilta pehmeämmin, keskialueelta ”skuupatummin” sekä matalilta taajuuksilta korostetummin.
Kaula- ja tallamikki ovat keraamisia, kun taas keskimikissä on Alnico-magneetti.

Uutta Ibanez PIA:ssa on myös Mike Meskerin suunnittelema mikrofonien koristelu. Lisäksi volumesäätimen luvataan säilyttävän soinnin ylätaajuudet paremmin silloin, kun voimakkuutta laskee.

 

Ibanez PIA3761:n tremolotallassa on hiilikuidusta valmistettu kevyt kampi.
Lisäksi pohjassa olevan tallakolon suojana on nyt metallikansi, joka kiinnittyy paikalleen magneeteilla. Näin ollen ruuveja ei tarvita.

 

Mikrofonien vaihtokytkentä on edelleen samanlainen kuin JEM-mallissa.

Ibanez PIA3761 valmistetaan Japanissa ja se on saatavilla väreissä Stallion White, Envy Green, Panther Pink sekä Sun Dew Gold.

Lisätiedot: Ibanez

28.07.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy