Nayteikkuna

Ibanez TSV808 – ylivoimainen särö?

Pedaalivalmistajat tekevät silloin tällöin keskinäisiä yhteisprojekteja. Nyt hynttyyt ovat lyöneet yhteen Ibanez sekä putiikkivalmistaja Vemuram. Yhteisprojektin tuloksena on kahden säröpedaali-klassikon, Tube Screamerin ja Vemuram Jan Rayn liitto, nimeltään Ibanez TSV808.

Valmistaja mukaan suunnittelussa on onnistuttu hyvin säilyttämään Tube Screamerille luonteenomainen keskialuebuustaus. Ja yhtä lailla on saatu mukaan Jan Rayn laajempi dynamiikka-alue ja taajuusvaste.
Lisäksi Ibanez TSV808:n valmistuksessa on käytetty Vemuram-pedaalien tavoin nelikerroksista pcb-levyä sekä messingistä valmistettua koteloa. Jälkimmäinen toimii luonnollisena eristeenä, tarjoten valmistajan mukaan häiriövapaan äänen.

 

 

Siinä missä suurin osa Tube Screamer -malleista on toteutettu yhdellä särödiodi-setillä, on niitä Ibanez TSV808-pedaalissa niitä on kaksi. Niiden avulla saadaan neljä erilaista klippausmuotoa, kaksi symmetristä ja kaksi epäsymmetristä. Valitsin on sijoitettu pedaalin sisälle pcb-levyyn.

Ibanez TSV808 on varustettu pääpaneelissa overdrive-, tone- ja level-säätimillä.

Pedaalin päätyyn on lisäksi sijoitettu kaksi trimmeriä, saturation ja bass. Ensimmäisellä säädetään maksimi gain-määrä. Kun tämä säädin on keskikohdassa, ollaan alkuperäisen Tube Screamerin maksimisärössä. Bass-trimmerillä taas hienosäädetään bassotoiston tasoa.

Ibanez TSV808 on valmistajan mukaan rakennettu huolella valikoiduista ja korkealuokkaisista komponenteista. Kahden pedaalin parhaiden puolien yhdistämisen kerrotaankin tuottavan ”ylivoimaisen särösoundin”.

Ibanez TSV808 toimii 9–18 voltin verkkolaitteella.
Ohituskytkentä on toteutettu True Bypass -periaatteella.
Pedaali on mitoiltaan perinteistä Tube Screamer -kokoa eli 70 x 125 x 57 millimetriä.

Ibanez TSV808 valmistetaan Japanissa.

Lisätiedot: Ibanez

07.02.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy