Nayteikkuna

IK Multimedia Electromagnetik – vintage-sähköpianokirjasto SampleTankille

IK Multimedian Electromagnetik on neljän erilaisen sähköpianon kokoelma SampleTank-äänikirjastoon. Paketti kattaa neljä vuosikymmentä elektronisen pianon historiaa ja valikoidut soittimet kerrotaan poimitun mukaan ainulaatuisuutensa ja yksilöllisten soundiensa tähden. Electromagnetik sisältää kaikkiaan 4,5 gigatavua samplesisältöä ja 80 SampleTank 4 -instrumenttipresettiä.

 

Electric Grand C70P perustuu elektro-mekaaniseen Yamaha CP70B -flyygeliin, joka kehitettiin 1970-luvulla esiintyville pianisteille, jotka toivoivat vasaroiden ja jousien yhteispelin tuottamaa ilmaisuvoimaa, mutta ääneenvoimakkuuksilla joilla pärjätä muulle bändille. Instrumenttia varten on sämplätty kahdeksan eri velocity-arvoa halki koskettimiston.

Stage 73 Mark V:n esikuvana on toiminut Rhodes Mark V sähköpiano 1980-luvun puolivälistä, joka nauttii myös mainetta “viimeisenä oikeana Rhodesina”. Se tunnetaan erityisesti kirkkaasta ja puhtaasta soundistaan.
Vanhan Mark V:n taltioinnissa hyödynnettiin IK Multimedian multi velocity sampling -tekniikoita, alkuperäisen soundin mahdollisimman tarkaksi toisintamiseksi.

 

Electric Piano Bass perustuu puolestaan 1960 Rhodes Piano Bassiin. Sen 32 näppäintä kattavat basson yleisimmän äänialan. Piano Bassissa on hyödynnetty samaa designia kuin Rhodes Pianossa, jossa ääni muodostuu vasaroiden iskiessä jousien sijaan metallipiikkeihin. Electric Piano Bassin säihkyvän punainen versio on tehty vangitsemaan esikuvansa matalien taajuuksien mojo ja reagointi.

Wurly Model 120 on digitalisoitu versio 1950-luvun Wurlitzer Model 120 -kannettavasta elektronisesta pianosta, joka oli yksi ensimmäisistä poplistoille päätyneistä elektronisista pianoista.
Wurlitzerin elektroniset pianoissa vasarat takovat metallilehdyköitä, joista syntyvän soundin vahvistukseen käytetään elektromagneettiseja mikkejä. Wurly Model 120 esikuvana toiminut laite oli peräisin vuodelta 1959.

IK Multimedia Electromagnetik on ostettavissa IK Multimedian verkkosivuilta ja jälleenmyyjiltä hintaan 149,99 €. Kaikki neljä kirjastoa ovat hankittavissa myös erikseen 49,99 euron kappalehintaan.

Valmistajan video:

Lisätiedot: IK Multimedia

04.08.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy