Nayteikkuna

IK Multimedia iRig Pro Duo I/O – mobiili äänikortti ja MIDI-sovitin

IK Multimedia on esitellyt päivitetyn version iRig Pro Duo -interfacestaan, joka tarjoaa mm. paremman yhteensopivuuden Windows-laitteisiin iRig ASIO -ajurin ansiosta.

 


Uudessa versiossa on myös päivitetyt A-tyypin kytkennällä toteutetut mikrofonietuasteet, joiden enimmäisvahvistus on 50 desibeliä.
Tämän ohella kerrotaan, että IK Multimedia iRig Pro Duo I/O -uutuudessa voimakkuusäätöjen toimintaa on parannettu, ja lisäksi mukana tuleva USB-C-kaapeli mahdollistaa kytkennän uusimpiin laitteisiin.
Muunnos on edelleen 24-bittinen ja näytetaajuudet 44,1 tai 48 kilohertsiä.

IK Multimedia iRig Pro Duo I/O on varustettu kahdella mikrofonitulolla, joille on yhteinen 48-voltin phantom-virtakytkin omalla ledi-ilmaisimella.
Mikkituloille on itsenäiset säätönupit ja yhteinen taso/status-ledi.
Kombojakit toimivat tarvittaessa linjatuloina kuin myös balansoimattomina instrumenttituloina, jolloin enimmäisvahvistukseksi ilmoitetaan 27 desibeliä.
Ominaisuuksiin kuuluu myös direct monitor on/off-kytkin sekä kuulokelähtö tasosäätimellä.

 

 


IK Multimedia iRig Pro Duo I/O:n  kaksi balansoitua linjalähtöä löytyvät boksin toisesta sivupaneelista, ja niille on oma voimakkuussäätönsä. Maksimaalinen lähtötaso on valmistajan mukaan 16 dBu:ta, ja laitteen dynamiikka-alue 106 desibeliä.

IK Multimedia iRig Pro Duo I/O toimii myös MIDI-interfacena, jota varten laite on varustettu MIDI in/out -liitännöin, breakout-kaapeleilla sekä omalla led-valolla.

Käyttövirtaa laite tarvitsee joko kahdesta AA-paristosta tai yhdeksän voltin verkkolaitteelta (erillisvaruste).
Käyttö onnistuu seuraavilla alustoilla: Mac, Windows, iPad/iPhone, Android (Android 5 tai myöhemmät USB Digital Audio -ominaisuuksilla).

IK Multimedia iRig Pro Duo I/O:n mukana toimitetaan luonnollisesti liuta ilmaissovelluksia ja -ohjelmia.

Lisätiedot: Luthman Nordic

25.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy