Nayteikkuna

JHS PG-14 – Paul Gilbertin särö

JHS on esitellyt Paul Gilbert Signature -säröpedaalin, PG-14. Valmistajan mukaan pedaali on toteutettu raskaan instrumentaalirockin veteraanin antamien speksien mukaisesti.


JHS PG-14 -pedaalin kytkennässä keskeisessä osassa kerrotaan olevan kanavatransistoriin (FET) pohjautuva ”särömoottori”. Sen luvataan emuloivan särölle pusketun putkivahvistimen tuntumaa ja ”fiilistä” kohtuullisella äänenvoimakkuudella.
JHS PG-14 -särön toiseksi avaintekijäksi valmistaja nostaa kytkennässä ennen FET-piiriä olevan aktiivisen keskialueen esivahvistimen, minkä taas kerrotaan antavan paljon säätövaraa erilaisia kitaroita ja vahvistimia ajatellen.

 

 

JHS PG-14 Paul Gilbert Signaturessa särön luonne siis määritellään push- ja drive-säätimien yhteispelillä. Push kontrolloi sitä, kuinka lujaa FET-vahvistinta pusketaan, ja vaikutus on sitä voimakkaampi mitä enemmän säätöä avaa. Tämä vaikuttaa myös drive-säädön toimintaan, jolla annostellaan itse särön määrää.

JHS PG-14 on varustettu kolmella sävysäätimellä, joista tone vaikuttaa sävyyn yleisesti ulottuen tummasta kirkkaaseen.
Lisäksi tarjotaan puoliparametrinen keskialueen säätö, jossa säädettävän taajuuden voi tarkentaa mid freq -hanikalla 400 hertsistä 7,5 kilohertsiin.
Mid-säätimellä taas voidaan korostaa tai leikata asetettua keskitaajuutta.

JHS PG-14 tarjoaa tulo- ja lähtöliitännät sekä liitännän yhdeksän voltin verkkolaitteelle. Sitä korkeampaa jännitettä ei valmistajan mukaan saa käyttää.

Paul Gilbertin Riffi-haastattelun voit lukea tämän linkin kautta. 

Lisätiedot: JHS Pedals

23.04.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy