Nayteikkuna

Korg OD-S NuTekt Overdrive DIY Kit – itse koottava nutube-säröboksi

Korg OD-S NuTekt Overdrive DIY Kit on säröpedaalin rakennussarja, jonka kasaamiseen ei tarvita kolvia lainkaan. Lisäksi todetaan, että särösoundia voidaan myös kustomoida oman maun mukaan.

 

Korg OD-S NuTekt Overdrive DIY Kit -pakettiin kuuluu valmistajan oma, analoginen Nutube 6P1 -triodiputki, joka on viime vuosien aikana tullut tutuksi monista Vox-vahvistimista. Se kiinnitetään paikoilleen mukana tulevalla tarralla ja kytketään pikaliittimellä varustetulla johdolla. Putken suojaamiseen on vielä erikseen tarratyyny, joka asetetaan takalevyyn.

Tämän lisäksi Korg OD-S -pakettiin kuuluvat piirilevy, alumiinista tehty kotelo, jalkakytkinosa, led-valo, säädinnupit, ruuvit, prikat ja mutterit. Boksille on myös asianmukaiset kumitassut.

 

 

Korg OD-S NuTekt Overdrive mahdollistaa putkelle menevän signaalitason säätämisen gain-hanikalla, mutta myös putkipiirin anodikuorman muuttamisen erillisellä tube gain -säätimellä, jolloin särön aaltomuoto muuttuu. 

Hienosävyn säätöä varten piirilevyllä on  trimmeri, jolla voi muokata bias-jännitettä. Lisäksi piirilevyllä on wide-kytkin, jolla pedaalin luonnetta saadaan muutettua kokoalue-buustauksen suuntaan.

 

 

 

Muutoin Korg OD-S NuTekt Overdrive vastaa toiminnoiltaan tyypillistä säröpedaalia. Soundin sävyä muokataan tone-potentiometrillä ja yleisvoimakkuutta volumella. Jalkakytkimellä pedaali saadaan pois ja päälle, ja Korg OD-S:n ohituskytkentä on true bypass -tyyppiä.
Instrumentille on tulo- ja lähtöliitännät.

Korg OD-S NuTekt Overdrive DIY Kit -sarjan piirilevy perustuu valmistajan mukaan erilliskomponenttien käyttöön, joten osaavammat voivat halutessaan modata pedaalia vaihtamalla komponentteja. Kytkentäkaavio löytyy manuaalista.

Korg OD-S NuTekt Overdrive toimii yhdeksän voltin paristolla (käyttöaika noin 10 tuntia) tai virtalähteellä. Virrankulutukseksi ilmoitetaan 46 milliampeeria.

Lisätiedot: EM Nordic

13.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy