Nayteikkuna

KRK Rokit G4 – neljäs sukupolvi sai evääkseen DSP-ekvalisoinnin

KRK:n Rokit-sarja on varttunut jo neljänteen generaatioonsa ja maltillisesti uudistetun ulkomuodon ja tuttujen keltaisten Kevlar-kartioiden takaa löytyy oleellinen muutos edelliseen sukupolveen: analogiset taajuuskorjaimet ovat saaneet väistyä ja tilalla on huipputarkaksi mainostettu digitaalinen ekvalisaattori.


KRK Rokit G4 -sarjan ekvalisaattori on yhdistelmä hyllykorjaimia ja leveällä kaistalla toimivia kellokorjaimia, jotka on tarkoitettu huoneakustiikan puutteiden korjaamiseen ja kaiuttimen sijoituspaikan aiheuttamien bassokorostusten neutraloimiseen.

Hallinta on jaettu näytöllä basso- ja diskanttikorjaimiin ja kaikkiaan ekvalisaattorissa on 25 erilaista mahdollista yhdistelmää kokonaiskorjaukseksi.

Säädön tueksi KRK tarjoaa myös ilmaiseksi ladattavaa applikaatiota niin Android- kuin iOs-puhelimille. Sovelma sisältää ennakkotietojen mukaan mm. spektrianalysaattorin ja toimintoja joilla kaiuttimien sijoituspaikat ja äänitasot saadaan optimoitua.

 

KRK Rokit G4 -mallistoon kuuluu neljä eri mallia, joista kolme kevyintä ovat kaksitiekaiuttimia. Pienin niistä on viisituumaisen kartionsa mukaisesti tunnusnumeroltaan 5, ja samaa kartion halkaisijaan perustuvaa logiikkaa noudattavat myös mallit 7 ja 8.

Kolmitie-periaatteella toimiva Rokit 10-3 G4 on ladattu kymppituumaisen bassokartion lisäksi keskialuetta toistavan kartioelementillä sekä diskanttikalotilla.
Kaksi jälkimmäistä on kiinnitetty etulevyyn upotettuun yhteiseen kiekkoon, jonka asentoa voi kääntää sen mukaan asetetaanko kaiuttimet pysty vai vaaka-asentoon.

Rokit 5 G4:n toistokaistaksi luvataan 43 Hz – 40 kHz ja sama ylärajataajuus pätee koko mallistoon.
Bassokartion kasvaessa ulottuvuus alarekisterissä kasvaa sen kanssa samassa linjassa ja Rokit 7:n toiston kerrotaan alkavan 42 hertsistä, Rokit 8 G4:n puolestaan 36 hertsistä.
Rokit 8 G4 sukeltaa aivan omille luvuilleen ja sen toistokaistan ilmoitetaan ulottuvan aina 26 hertsiin asti.

Mallisto on varustettu D-luokan vahvistimin ja äänenpainetta perheen pienin antaa enimmillään 104 desibelin verran. Muiden mallien tunnusluvut ovat 110, 111 ja 112 dB (SPL).

 

Jokaisessa mallissa on XLR-komboliitin balansoitua analogista tulosignaalia varten

Lisätiedot: EM Nordic

13.05.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy