Nayteikkuna

Latin Percussion Rope Djembes – afrikkalaista soundia länsimaiseen musaan

Perinteinen afrikkalainen muotoilu, aito vuohennahkakalvo sekä kalvon autenttinen narupingotus ovat LP:n uuden djembe-mallin perusta.


Valmistajan mukaan Rope Djemben sointi tuo länsimaiseen musiikkiin ehtaa afrikkalaista sävyä, mutta nykyaikaisin ominaisuuksin. Soittimet ovat keskenään tasalatuisia, ja patentoitu Ever-Tune-pingotus tekee virittämisestä helppoa ja täsmällistä.
Tuntuman pitäisi olla kaikin puolin aito ja sävyvalikoiman kerrotaan ulottuvan syvästä bassotömäyksestä räväkästi lävähtävään slappiin asti.

 

 

Runkomateriaalina LP käyttää sekä pähkinäpuuta että tammea ja Rope Djemben pinta on käsitelty tummaksi.

Kalvon halkaisija on 12,5 tuumaa ja korkeutta rummulla on 25 tuumaa.   
Rummut on mitoitettu siten, että niitä voi soittaa istuallaan ihan sellaisenaan, tai seisaaltaan hihnan varassa. Erillisenä lisävarusteena myytävä, kahden tuuman levyinen nailonhihna on varustettu olkapehmukkein ja suunniteltu sellaiseksi, että liikkuminen soittaessa käy mahdollisimman vaivattomasti.

Lisävarusteeksi Latin Percusssion ehdottaa myös yhtä tai useampaa rummun kylkeen kiinnitettävää leveää Kessing-Kessing-resonaattoria, jonka alumiinirunko ja sen reunoihin ripustetut teräsrenkaat tuovat sointiin kuivakkaaksi kuvailtua ratinaa hiukan virvelirummun maton tapaisesti.
Kessing-Kessing-resonaattori kiinnitetään siten, että se lepää osittain kalvoa pingottavia naruja vasten ja poimii niiden värähtelyn itseensä.

Lisätiedot: Latin Percussion

24.04.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy