Lewitt LCT 1040 – putkella tai FETillä

Image

Itävaltalaismerkin tuorein malli sisältää kaksi etuvahvistinta, yhden E88CC-putkella ja toisen FETillä. Käyttää voi kumpaa vain, tai vaikka molempia samaan aikaan.

 

Avainasemassa on LCT 1040:n oma kauko-ohjain, jolla voi miksata portaattomasti etuvahvistinten balanssia pelkästä putkikytkennästä täyteen FET-puoleen asti.

Putken kytkennälle on erikseen vielä neliportainen kytkin, jolla määritetään putken käyttötapa. Clear-nimikkeen takaa löytyvässä vaihtoehdossa putkea käytetään teknisesti ihanteellisimmalla tavalla, jolloin soundi on puhtaimmillaan.
Warm puolestaan muokkaa ylä-ääneksiä valmistajan sanoin "lämpimäksi ja miellyttäväksi".
Dark vaimentaa korkeita taajuuksia ja on tarkoitettu kirkassointisten äänilähteiden kesyttämiseen.
Saturated vuorostaan perustuu putken yliohjaamisen tuottamaan säröön ja kompressioon.

Laajakalvoisen kapselin läpimitta on 24,4 mm ja suuntakuvio on täysin säädettävissä pallokuvioisesta herttaan ja edelleen aina kahdeksikkoon saakka.
Kauko-ohjaimella voi myös määrittää kumpi puoli mikrofonista on ns. etupuoli ja kumpi takapuoli.

 

Image

LCT 1040 liitetään kauko-ohjaimeen pakettiin kuuluvalla erioiskaapelilla, kun taas valmis signaali eteenpäin kytketään XLR-johdolla.
Mikserille tai äänikortille voi itse asiassa reitittää kauko-ohjaimesta samaan aikaan kaksi eri signaalia: Mix-lähdöstä saadaan ulos kummatkin etuvahvistimet miksasussäätimen asennon mukaisena sekoituksena, kun taas FET-lähdöstä saadaan aina 100 prosenttia FET-etuasteen kautta kulkevaa signaalia.

Kauko-ohjain koostuu kahdesta osasta.

Image

Mikrofonin toisto-alueeksi Lewitt ilmoittaa 20 Hz – 20 kHz. LCT 1040:n herkkyys on 17,2 mV/Pa (-35 dBV/Pa). 
Äänenpainetta mikrofonin kerrotaan kestävän enimmillään 137 desibeliä (SPL).
Tarvittaessa äänitason sovitus mikrofonille hoidetaan neliportaisella Pad-kytkimellä (0 dB, -6 dB, -12 dB, -24 dB).
Itseiskohina FET-etuvahvistimella on Lewittin mukaan 10 dB (A) ja 13 dB (A) putkivahvistuksella.

Image

Mikrofoni kauko-ohjaimineen toimitetaan salkussa, josta löytyvät myös hiilukuiturakenteinen kehtoripustin sekä magneetilla paikoilleen kiinnittyvä pop-filtteri, jonka kaksikerroksinen verkko suodattaa Lewittin mukaan tehokkaasti niin humahdukset kuin puhahduksetkin.

Lisätiedot: Luthman Nordic