Nayteikkuna

LR Baggs Soundscape – ytimessä on voiceprint

LR Baggs on esitellyt voiceprint-mallinnusta eli tuttavallisemmin impulssivastetta hyödyntävän etuastepedaalin akustiselle kitaralle. Sen tarkoituksena on tuottaa keikkatilannetta varten kitaran omaa mikkiä luonnollisempi soundi.

 

LR Baggs Soundscapen parina käytetään Acoustic Live -sovellusta, jonka avulla voiceprint luodaan. Sovellusta on ollut luomassa Universal Audion perustajiin kuuluva Jonathan Abel.

 


Itse voiceprint luodaan seuraavasti: kitara kytketään LR Baggs Soundscapen instrumenttituloon ja suunnataan älypuhelimen mikrofoni noin 20 senttimetrin päähän soittimesta, 16. nauhan kohdalle. Seuraavaksi soitetaan erilaisia näytteitä, jotka Acoustic Live -sovellus prosessoi. Lopuksi luodaan voiceprint ja tallennetaan se presetiksi.

Sovellus on LR Baggs Soundscape -pedaalin tukena vielä enemmänkin, sillä se tarjoaa täysparametrisen ekvalisaattorin, jolla voidaan muokata presettejä. Lisäksi se luo kitaran soinnista anti-feedback -profiilin.

LR Baggs Soundscapen digitaalinen muunnos toimii 24-bittisenä ja 96 kilohertsin taajuudella. Tuloliitännän impedanssiksi ilmoitetaan 2,2 megaohmia.

LR Baggs Soundscape on varustettu muutamalla säätimellä. Volume-säätimellä kontrolloidaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuutta, kun taas Voice-säädöllä hienosäädetään voiceprintin ja kitaran oman mikrofonin välinen suhde.

 

 

LR Baggs Soundscapen Anti-fb -säätimellä taas aktivoidaan paitsi anti-feedback -profiili, myös vaiheenkääntö säädintä lyhyesti painamalla.
Select-säätimellä päästään skrollaamaan jopa sadan presetin joukkoa. Apuna tässä on luonnollisesti pedaalin näyttö.

LR Baggs Soundscape on varustettu kahdella jalkakytkimellä. Niistä mute mykistää pedaalin lähdöt (XLR- ja plugilähtö), ja sillä päästään myös bypass-tilaan.
Next puolestaan valitsee seuraavan presetin.

 

 

Pedaali on myös varustettu efektilenkillä, usb-liitännällä sekä ground lift -kytkimellä.

Lisätiedot: Kitarapaja

 

03.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy