MarkAudio Ergo System 1S 121 – kevyttä ja modulaarista äänentoistoa

Image

Italialaisen MarkBassin sisarmerkin, MarkAudion tuotevalikoimaan kuuluu modulaarinen Ergo System -äänentoistomallisto. Tälle vuodelle on esitelty uutuutena setti 1S 121, joka on tarkoitettu pienille yhtyeille, duo/trio-käyttöön, pienten esiintymistilojen äänentoistojärjestelmäksi, puhekäyttöön tai vaikkapa kotiteatteriin.


MarkAudio Ergo System 1S 121 sisältää kaksi satelliittitolppaa, joissa kummassakin on neljä kaksituumaista kokoäänialueen neodyymi-elementtiä.
Lisänä on yksi 12-tuumainen S121-subwoofer, johon on myös integroitu vahvistin sekä liitännät ja DSP.

 

Image


Satelliitit voidaan kiinnittää suoraan subwooferiin tai sitten erikseen hankittaviin telineisiin.
Valmistaja toteaa myös, että Ergo Systemissä satelliitteja voidaan kääntää 360 astetta akselinsa ympäri. Systeemin horisontaaliseksi säteilykulmaksi ilmoitetaan 120 astetta ja vertikaaliseksi 30 astetta.

 

Image

 

MarkAudio Ergo System 1S 121:n taajuusvasteen luvataan ulottuvan 50 hertsistä 20 kilohertsiin.
Huipputehoksi ilmoitetaan 1400 wattia (4 ohmia), josta 400 wattia jakaantuu satelliittikaiuttimien kesken.
MarkAudio Ergo System 1S 121 -setin RMS-teho 700 wattia (4 ohmia), josta satelliiteille riittää 200 wattia ja subwooferille 500.

 

Image

 

MarkAudio Ergo System 1S 121 tarjoaa erilaisia liitäntöjä, jotka on sijoitettu subwooferin takaosaan. Siinä on XLR-lähdöt satelliittikaiuttimille, kaksi XLR-tuloa, yksi instrumenttitulo omalla gain-säätimellä sekä 3,5 millimetrin aux-tulo musiikkisoittimille. Lisäksi on master-volume sekä mono/stereo-valitsin. Myös Sub Level -säätö tarjotaan.

MarkAudio Ergo System 1S 121 on varustettu DSP:llä, jossa on kuusi asetusta erilaisten kokoonpanojen mukaan. Lisäksi DSP tarjoaa Soft Limiterin sekä Thermal- ja RMS -suojauksen.

MarkAudio Ergo System 1S 121 painaa kokonaisuudessaan 18,5 kilogrammaa.
Mukana tulee sateliittikaiuttimien kuljetuspussi, välikaapelit ja asennuskiinnikkeet.

Lisätiedot: Musamaailma