Nayteikkuna

Martin SC-13E – soita akustista kuin sähkistä

Akustisen ja sähkökitaran ominaisuuksia yhdisteleviä soittimia on viime vuosina esitelty parinkin ison valmistajan puolelta. Nyt joukkoon liittyy Martin uudella SC-13E -mallillaan. Sen todetaan mahdollistavan sähkökitaramaisen soiton, mutta akustisen kitaran soundilla.

 

 

Martin SC-13E on valmistajan mukaan alusta alkaen ajateltu elektroakustiseksi soittimeksi. Tästä lähtökohdasta on suunniteltu myös soittimen epäsymmetrinen, offset-tyypin koppa. Sen ansiosta Martin SC-13E:n todetaan olevan totuttua vastustuskykyisempi kierrolle.
Elektroniikaksi soittimeen on asennettu Fishman® MX-T -systeemi, jossa viritysmittari on sijoitettu ääniaukon sivuun.

 

 

Materiaalien puolesta Martin SC-13E:n kopassa on sitkakuusikansi, jota tukee X-rimoitus. Sivut ja pohja ovat koa-laminaattia (Koa Fine Veneer).

Martin SC-13E:n skaalanpituudeksi ilmoitetaan 25,4 tuumaa. Otelaudan ylärekisteristä soittamista auttaa soololoven ohella Martin SC-13E:n Sure Align -kaulasysteemi, jossa 13. nauhalle sijoittuva liitoskohta on viistetty.
Kaulaprofiilin taas todetaan mukautuvan soittajan käteen sähkökitaran tapaisesti, kun liikutaan otelautaa ylöspäin.
Otelaudan materiaali on eebenpuu, ja nauhojen työstössä on hyödynnetty Plek-konetta.

 

 

Martin SC-13E on varustettu avoimilla, niklatuilla virityskoneistoilla. Satulan materiaali on Corian. Soittimen mukana toimitetaan soft cell -laukku.

Lisätiedot: Kitarapaja

 

28.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy