Mooer Black Truck – yhden pysähdyksen taktiikalla

Mooer on tuonut Red Truck -multiefektinsä rinnalle Black Truck -mallin, ”modernille kitaristille”.

Mooer Black Truck koostuu kuudesta eri efektistä, jotka on aseteltu rinnakkain eri lohkoihin. Tarjolla on seuraava valikoima: Compressor, Overdrive, Distortion, EQ, Modulation sekä Delay/Reverb. Ja toki laitteesta löytyy myös viritysmittari.

Mooer Black Truckin Hi-Gain -särö perustuu analogiseen kytkentään, jonka todetaan olevan nimenomaan tälle laitteelle suunniteltu. Sen luvataan tuottavan ”vahvistinmaisen” särön, joka on omiaan eritoten hard rock- ja metallisoittajille.

 

Volume, Tone ja Gain-säätöjen ohella Mooer Black Truckin Hi-Gain -osasto tarjoaa Tweak-hanikan, jolla muokataan erikseen matalia taajuuksia.
Sen toimintaa tukee Mid-kytkin, jolla voi valita joko keskialueen korostamisen tai vähentämisen välillä.
Lisäksi tarjolla on noise gate, joilla voi kontrolloida kohinaa eritoten über-metallisoundeja käyttäessä.

Mooer Black Truckin kompressori ja overdrive löytyvät samasta lohkosta.
Näistä ensimmäinen perustuu valmistajan suosittuun Yellow Comp -pedaaliin, tarjoten Volume, EQ ja Comp-säädöt. Tälläkin kertaa toteutus on analoginen. Efektille on tarjolla On/Off-kytkin.
OD puolestaan on varustettu omalla jalkakytkimellä. Se perustuu hyväksi havaittuun Mooer-pedaaliin Green Mile, joskin nyt kytkennän kerrotaan olevan hieman muokattu. Valmistajan mukaan tämä efekti tarjoa perinteisen overdrive-soundin kunnollisella keskialueen korostuksella. Isolla säröasetuksella OD:n todetaan jäljittelevän säröytymisen partaalla olevaa putkivahvistinta.

Mooer Black Truck on varustettu graafisella ekvalisaattorilla, jonka viisi säädettävää kaistaa kattavat toistoalueen 100 hertsistä neljään kilohertsiin.
Kullakin säädöllä pystyy kyseistä aluetta leikkaamaan tai korostamaan +-18 desibeliä. Nollatasossa soundin todetaan olevan transparentti.
Post/Pre-kytkimellä on mahdollistaa asettaa EQ:n paikka pedaalin signaalitiessä ennen tai jälkeen Hi-Gain -moduulin.

Mooer Black Truckin Mod-lohko on jo tuttu Red Truck -pedaalista. Se tarjoaa Phaser-, Tremolo- ja Flanger-efektit, jotka valitaan yksi kerrallaan yhteisellä kytkimellä.
Lisäksi lohko on varustettu kolmella hanikalla, joiden funktio muuttuu valitun efektin mukaan.
Colorilla säädetään Phaserin ja Flangerin intensiteettiä sekä Tremolon aaltomuotoa.
Range-säätimellä puolestaan voi muokata efektien nopeutta.
Rate on tarpeen silloin, kun täytyy säätää Phaserin syvyyttä, Tremolon tasoa ta Flangerin aaltomuodon viivettä.
Rytmisäätimellä puolestaan voidaan asettaa modulaatioefekin muoto suhteessa Tap-tempoon.

Mooer Black Truck on varustettu myös Space-moduulilla, joka tarjoaa valmistajan mukaan ”korkealuokkaiset” kaiku- ja delay-efektit. Molemmat niistä saa päälle yhtä aikaa tai sitten erikseen. Moduuli tarjoaa perinteiset Mix-, Decay-, Level-, Feedback- ja Time-säädöt. Lisäksi tarjolla on viritysmittari, joka aktivoidaan painamalla jonkin aikaa Tap-tempo painikketta. Viritysmittari myös mykistää pedaalin.

Mooer Black Truckia voidaan käyttää Live-tilassa, jolloin se toimii perinteisen pedaalilaudan tapaan. Toinen vaihtoehto on Preset-moodi, jolloin sitä käytetään enemmänkin pedaaliohjaimen tapaan. Tällöin kunkin kanavan painike on alistettu tietyn efekti-kombinaation esiasetukselle.

 

Mooer Black Truck on varustettu yhdellä tulolla ja kahdella lähtöliitännällä. Kaiutinsimulaation tarjoaa kuulokelähtö, josta pedaalin voi myös kytkeä suoraan mikseriin tai audiosovittimeen. Tarjolla on myös efektilenkki.

Mooer Black Truck toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella (minimi 1000 milliampeeria). Mukana toimitetaan kantopussi.

Lisätiedot: Musamaailma

23.08.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy